Friday, 20 December 2013

9A !! Alhamdulillah, yeayyy :b

♥ السلام عليكم      
.. بسم الله الرحمن الرحيم

Hai koranggggggg.  Miss me?  Hahaha. Okey, takde sape nak miss ko, lia. Terimalah kenyataan. Ecececeh. Mengade pulak semek ni -,- okey, soooo korang dah nampak title tu? 9A? Okaiiiii, korang mesti pelik kan kalaupon ni result Lia, apesal jadi 9A? Kan kan? Okei, kalu korang memang stalk blog blogLia ni, korang akan tahu yang Lia ni upsr candidate. Jadi memang takde kene mengena lah 9A ni. Tapiiiiiiii, kalau korang ingat lagi satu entri ni, korang akan tahu Lia ade sorang abang and abang Lia tu pmr candidate. Kan? Faham tak lagi ni? Haha, okey, berbelit .

Okey le, senang kite straight to the point je. Entri ni untuk abang Lia yang dapat 9A PMR. Yeayyy, give a BIG BIG BIG BIG clap for him. Hihi. Dekat entri tu lia ade cakap yang dia dapat 6A 3B mase trial. And semua subjek yang dia dapat B tu 70++ . Tapi, takpelah kalau korang tak ingat atau tak tahu sebabnya Lia pon jarang buat entri pasal dia plus sekarang Lia memang liat nak update entri. Ni pun gagahkan diri untuk update sebab takut jadi macam entri result upsr Lia. Berminggu-minggu baru buat huhu, kalau belum baca klik je older post k.

Masa Lia bangun pagi tu dia dengan abah Lia dah takde. Dah pergi lah tu. Pastu, mase dekat2 tengahari tu abah Lia call. Suruh cari kunci. Pastu, alang2 abah dah call Lia terus mintak abah Lia bagi phone dekat along jap. Tapi sebelum tu Lia tnyelah "abah, along dapat brape A?" Abah jawab "10A, 9A" "Haaa? Molek la abah" "Ermmm yela, 9A" and Lia macam. Aikk? Biar betul abang aku dapat 9A? Macam tak caye je, macam tak caye je.

Then tanye abang Lia pulak
Me: along dapat berape A?????
Along: ermmmm. 9, 8,7,6
Me: molek ah alongggggg..
Along: tskk tskkk *buat2 nangis gitewww* balik rumoh kekgilah, bye.

Bila balik, adik Lia yang darjah 5 tu pulak gi serbu abah Lia. Abah Lia bagi jela slip tu. Lia pun jenguk2 jugakle kepale nak tengok kaaaan. Anddd, yes! 9A yo! Wkwkwk. Tetibe Lia jadi over sampai nak nangis. Hahahah. Mengade. Along cakap takde pon orang nangis mase ambik result. Menipu je. Ade. Budak pompuan, along ckp. Lia tanyelah, kenape mase otp tadi die nangis?  Die kate buat2 je. Lol.

And, pade hari tu kitorang celebrate dengan makan kepsi. Hewhewhew~ Bak kate mak sedare Lia, along dapat 9A, orang lain dapat makan. Wahahaha. Takpe, makan tu best (y) 

Gambar slip xde. Ade dalam phone ummi Lia tapi malaslah nak anto walaupon kut wassup. Tapi, yang penting Lia taktipu k :p 

Haha. tahniah along. Give a BIG BIG BIG BIG clap for him. Again. Lia sebagai adik ni pun haaa bangga la jugak walaupon sposenggggg jer. Harap2 dapat jugak result gempak macam along. Tu pun kalau pmr ade lerrrr.

Along same macam kak G Lia, upsr 5A, pmr 9A. Btw die jdi 9 sebab tambahan satu subjek iaitu bahasa arab. Along Lia masuk skola agama imtiaz dekat dungun. Lia pun nak masuk skola tu tahun depan. Sekarang tengah tunggu result keluar. In shaa Allah ade rezeki dapatlah tu. Nak jadi hafizah. Hihi.

So, sampai sini je untuk kalini. Harap2 la entri kalini tak panjang mane bagi korang yea ^_~

Till then, assalamualaikum, ciao. 
Xoxo, LiaAbdillah

21 comments:

  1. Replies
    1. Alhamdulillah. Terima kasih. Ni kalau die bace ni confirm kembang hidung die nanti. Hahaha xD

      Delete
  2. Wahh tahniah kat abang lia . Abang akak pun amek pmr .. Semoga dapat masuk sekolah tu . Teringin nak masuk sek agama

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihim thankyu ^^ tulah, harap2 dapat skola tu. AKK pon tringin nk msuk skola agame ea?

      Delete
  3. Replies
    1. Thankyu. Banggelah abg lia kalau tahu akk ckp cmni kt die. Hihi :v

      Delete
  4. tahniah buat abg lia.. adik Nurrul pun dpt 9A juga :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi, maseh! Wahh, yeke? tahniah utk adik akk gak ea! xD

      Delete
  5. Wahwahwah.. Hebattt! mabrouk~
    Same hebatnye dgn adik perempuan die kan? Kehkeh. Pbsmr weh.. Kite kene 9A jugak ni :3 ape2 pon.. Mabrouk!

    ReplyDelete
  6. Mabrouk~ Hebatnye same dgm adik perempuan die. Yedak? Kehkehkeh. Make sure thun depan adik awak pulak dApat straight A mcm kakak dgn abang die. Pbsmr weh, kite kene 9A jugok! Ape2 pun, mabrouk (Y)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. Syukran Nysa! ^o^ Haha, dok2 ehhh. in shaa Allah adik sy dapat gok 5A. tu kate! hahaha. ape2pon syukran again! wiwiwi~

      Delete
  7. Replies
    1. huhu, thanksss *bgi pihak abg lia* wuwuwu XD

      Delete
  8. Tahniah kepada abang Lia ye :) kami tahun ini PBSMR.. *sobs sobs* haha.. happy birthday juga ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih! Lia pon PBSMR T^T HAHA, wahh thanksss! ingat birthday Lia ke? weee, happynye! sorry baru reply. sbbnye Lia celebrate birthday kt asrama :D

      Delete

Your comments are highly appreciated :')