Sunday, 24 February 2013

Tutorial Contact di Sidebar

** Assalamualaikum  **


Siyes, tajuk tu entah betul entah tak. Main taruk je -.- Btw, ada orang request tutor ni dekat ask.fm dekat 2 hari lepas la *tulis kat situ 2 days ago* Btw, korang paham tak ape yang dia request? Tak faham? Tengok gambar bawah ye ;D


Oke, dah paham? Now jom kite mulakan ;D

-Login blogger >> Layout >> Add a gadget >> Html/javascript

Copy kod bawah ni

<center><iframe src="//www.facebook.com/plugins/likebox.php?href=http%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FLiaAbdillahFanpage&amp;width=292&amp;height=62&amp;show_faces=false&amp;colorscheme=light&amp;stream=false&amp;border_color&amp;header=true" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:292px; height:62px;" allowtransparency="true"></iframe></center>

<center><a href="https://twitter.com/LiaAbdillah" class="twitter-follow-button" data-show-count="false">Follow @LiaAbdillah</a>
<script>!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src="//platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");</script>
</center>

<center><center><center><a class="followgrambutton" username="LiaAbdillah" rel="232149750" href="http://followgram.me/LiaAbdillah">Follow @LiaAbdillah</a><script type="text/javascript" src="http://external.followgram.me/v1/follow/js/"></script></center><iframe src="http://widget.stagram.com/in/LiaAbdillah/?s=70&amp;w=2&amp;h=2&amp;b=1&amp;p=5" allowtransparency="true" style="border:none;overflow:hidden;width:169px; height: 154px" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>
</center>
</center>

<center><iframe src="http://ask.fm/widget/45b9f4ae507620204cebc48262f4bad3b38906cb?stylesheet=custom&lang=1" frameborder="0" scrolling="no" width="120" height="275" style="border:none;"></iframe></center>

Merah; Kod Fanpage Like button
Oren; Kod Twitter
Aqua; Kod Instagram
Hijau; Kod kotak ask.fm

Yang tu korang tukar dengan korang punya kod ye. Sebab kod yang diwarnakan dengan pelbagai warna yang memukau tu kod Lia. Okay? Tu je untuk harini. In Sha ALLAH besok boleh on Lia update tutorial kotak ask.fm yang comel macam Lia tu. Bye, assalamualaikum ^^

Segmen Template Siapa Paling Cantik

** Assalamualaikum  **



Hope menang :)

SEGMEN: Klik Sana! Klik Sini!

** Assalamualaikum  **



Mangsa tag ! Akak Tomei-tomei~

Saturday, 23 February 2013

1st GA by NYNA-Barbie Giveaway




Assalamualaikum pembuka bicara ;D

Hari ini, 23 Februari 2013 bersamaan 12 Rabiulakhir 1434 Lia telah men-joinkan diri Lia ke dalam satu giveaway yang best . Lia sanggup tinggalkan homework semata-mata untuk join GA ni *padahal Lia yang malas nak buat homework -.-* Maaf maaf tersasul.

Ehem-ehem. Sebelum join, mesti ikut syarat, kan? Ni syaratnye


1. Warganegara Malaysia. *wajib
2. Mempunyai blog sendiri. *wajib
3. Follow blog Nyna *wajib
4. Follow twitter Nyna - sini! *wajib bagi yang ada twitter sahaja, kalau tak ada tak pe.
5. Buat satu entry yang bertajuk 1st GA by NYNA-Barbie Giveaway beserta banner diatas.*wajib
6. Tag sekurang-kurangnya 3 orang dan pastikan mereka tahu. *wajib
7. Tinggalkan link entry awak dekat bahagian komen entry ini. *wajib

Warganegara Malaysia? Yep, Im Malaysian *speaking lorh* Ada blog sendiri? Yep, ade ! Blog kaler purple yang cute ni la blog Lia :D Follow blog akak? Dha settle. Follow twitter? P0n dah settle :D Buat entry? Tengah buat lah ni :p Tag? Akan dibuat nanti :D Tinggalkan link? P0n nanti. Hee :D

Okeh, syaratnya mudah + simple. Lepas syarat? Hadiah la ape lagi. Ni yang suke ni . Weee~ ._.


1. Topup MAXIS/CELCOM/DIGI RM30 x1 pemenang.
2. Topup MAXIS/CELCOM/DIGI RM10 x2 pemenang.
3. Topup MAXIS/CELCOM/DIGI RM5 x2 pemenang.
4. Tudung bawal bercorak x2 pemenang.
5. Shawl bercorak x1 pemenang.
6. Blog review by Nyna x5 pemenang.
7. Bloglist by Nyna selama 3 bulan x10 pemenang.

Best kan hadiah tu? Lia nak topup RM30 *O* Tamaknye den ._. Haha, kalau takdapat yang tu dapat RM10 pun jadilah :p *still tamak -.-*

Jangan tengok hadiah je .. Tengok cara pemilihan pulak. Tahu tak pemenang dipilih berdasarkan apa? Ha?! Tak tahu?! Emergency babe . Meh ar Lia kasi tau ;

Pemenang akan dipilih oleh Nyna sendiri. Pemenang juga akan dipilih berdasarkan blog yang comel+kemas serta entry yang menarik. Pandai-pandailah korang buat entry ikut kreativiti korang ye. Simple pun tak apa. GA ini akan ditutup tepat jam 12 am 20/3/2013. SENARAI PESERTA AKAN DI UPDATE DARI SEMASA KE SEMASA.
Yang Lia bold + besarkan + warnakan tu ha . Blog comel+kemas? Lia xsure kalau blog ni ade ciri-ciri tersebut ._. entry menarik? Pun tak sure ._. Sadisss

Okelah, dah banyak, kan Lia membebel? So, Lia rasa xde orang nak baca Lia nak sertakan gambar . Takde la bosan sangat korang baca, kan? Ni ade la sikit. Untuk cuci mata;
























Love her ^^ Purple babe

Oke, tu jela .. Banyak, kan? Letih tau search walaupun gambarnya xcantik ._. Nak culik? Culik la ^^

Now, time to tag :
I tag you, you and you :p

Perasan tak entri kalini Lia tulis dari  tengah? ._. Entri kalini pun penuh dengan gambar barbie. Heee. Lia pun minat ape kat barbie :p
Last but not least, hope menanglah kan? :p

To kak Nyna;
Sorry kalau entri ni meluat. Ye la, Lia ni kadang-ii over jugak, kan? So.. Hope akak tak terasa bila baca entri ni sebab Lia ade buat emoticons ni :p Hehe .. Peace ^^V

Ciao lu, assalamualaikum bye o/

p/s: jangan tiru cara saya menulis  >:(

Khasiat Surah Al-Ikhlas

** Assalamualaikum  **

Photo: ♥ Khasiat Surah Al-Ikhlas ♥

1) Abu Said Al Khanafi menerangkan : 
Surah ini dinamakan AL-Ikhlas ertinya bersih, maka barang siapa yang membacanya dengan hati yang ikhlas, maka ia akan dilepaskan dari kesusahan2 duniawi, dimudahkan di dalam gelomgang sakaratulmaut, dihindarkan dari kegelapan kubur dan kedasyatan hari kiamat.

2)Ibnu Syihah Al-Zukhri menerangkan : 
Rasulullah saw bersabda : Sesiapa membaca surah ini seperti membaca sepertiga Al-Quran.

3)Riwayat dari Sayyidina Ali r.a. berkata :
Siapa membaca Surah Al-Ikhlas 11 kali sesudah sembahyang Subuh, maka syaitan tidak akan dapat menggodanya untuk membuat dosa, meski pun syaitan itu bersungguh2 hendak menggodanya pada hari itu.

4)Sayyidah Aisyah menerangkan :
"Dari Nabi Muhammad saw :
Siapa membaca sesudah sembahyang jumaat Surah Al-Fatihah 7x, Surah al-Ikhlas 7x, Surah al-Falaq 7x, Surah an-Nas 7x. Maka Tuhan akanmelindunginya dari kejahatan sampai kehari jumaat yang akan datang.

5)Dari Sayyidina Ali r.a. dari Rasulullah saw :
"Siapa yang hendak pergi musafir. Kemudian ketika ia hendak meninggalkan rumahnya, ia membaca Surah al-Ikhlas 11x, maka Tuhan memelihara rumahnya sampai ia kembali."

6)Sayyidina Anas menerangkan dari Rasullullah s.a.w : 
"Siapa membaca Surah Al-Ikhlas 30x, maka Tuhan akan menulis barakah, selamat dari api neraka dan aman dari azab pada hari kiamat."

JOM SUPPORT <3 Hamba Allah SWT Umat Rasulullah SAW <3

1) Abu Said Al Khanafi menerangkan : 
Surah ini dinamakan AL-Ikhlas ertinya bersih, maka barang siapa yang membacanya dengan hati yang ikhlas, maka ia akan dilepaskan dari kesusahan2 duniawi, dimudahkan di dalam gelomgang sakaratulmaut, dihindarkan dari kegelapan kubur dan kedasyatan hari kiamat.

2)Ibnu Syihah Al-Zukhri menerangkan :
Rasulullah saw bersabda : Sesiapa membaca surah ini seperti membaca sepertiga Al-Quran.

3)Riwayat dari Sayyidina Ali r.a. berkata :
Siapa membaca Surah Al-Ikhlas 11 kali sesudah sembahyang Subuh, maka syaitan tidak akan dapat menggodanya untuk membuat dosa, meski pun syaitan itu bersungguh2 hendak menggodanya pada hari itu.

4)Sayyidah Aisyah menerangkan :
"Dari Nabi Muhammad saw :
Siapa membaca sesudah sembahyang jumaat Surah Al-Fatihah 7x, Surah al-Ikhlas 7x, Surah al-Falaq 7x, Surah an-Nas 7x. Maka Tuhan akanmelindunginya dari kejahatan sampai kehari jumaat yang akan datang.

5)Dari Sayyidina Ali r.a. dari Rasulullah saw :
"Siapa yang hendak pergi musafir. Kemudian ketika ia hendak meninggalkan rumahnya, ia membaca Surah al-Ikhlas 11x, maka Tuhan memelihara rumahnya sampai ia kembali."

6)Sayyidina Anas menerangkan dari Rasullullah s.a.w :
"Siapa membaca Surah Al-Ikhlas 30x, maka Tuhan akan menulis barakah, selamat dari api neraka dan aman dari azab pada hari kiamat."


p/s: jadi amalkanlah membaca surah Al-Ikhlas ni ye :D

sumber: fb


Friday, 22 February 2013

List Peserta Segmen Follow Sambil Tutup Mata By Lia Abdillah

** Assalamualaikum  **

2. http://smileandsmile123bye.blogspot.com/2013/02/segmen-follow-sambil-tutup-mata-by-lia.html 
3. http://zulianazulkiflie.blogspot.com/2013/02/follow-sambil-tutup-mata-by-lia-abdillah.html 
4. http://kanvasdakwat.blogspot.com/2013/02/segmen-follow-sambil-tutup-mata-by-lia.html 
5. http://sibodohjangankacau.blogspot.com/2013/02/segmen-follow-sambil-tutup-mata-by-lia.html 
6. http://nurfahz85.blogspot.com/2013/02/segmen-follow-sambil-tutup-mata-by-lia.html
7. http://supersagaaaa.blogspot.com/2013/02/follow-sambil-tutup-mata-by-lia-abdillah.html
8. http://alisyasuju.blogspot.com/2013/02/segmen-follow-sambil-tutup-mata-by-lia.html
9. http://luzklarita93.blogspot.com/2013/02/segmen-follow-sambil-tutup-mata-by-lia.html
10. http://umikasum.blogspot.com/2013/02/segmen-follow-sambil-tutup-mata-by-lia.html
11. http://setiasmile.blogspot.com/2013/02/segmen-follow-sambil-tutup-mata-by-lia.html
12. http://neynaproperty.blogspot.com/2013/02/follow-sambil-tutup-mata-by-lia-abdillah.html
13. http://www.mohdnoorshawal.com/2013/02/segmen-follow-sambil-tutup-mata-by-lia.html
14. http://itsmetira.blogspot.com/2013/02/segmen-follow-sambil-tutup-mata-by-lia.html
15. http://gummybear-cetusanhati.blogspot.com/2013/02/segmen-follow-sambil-tutup-mata-by-lia.html
16. http://aleeyaalifpermataku.blogspot.com/2013/02/segmen-follow-sambil-tutup-mata-by-lia.html
17. http://livelovelife91.blogspot.com/2013/02/segmen-follow-sambil-tutup-mata-by-lia.html
18. http://www.erazfadli.com/2013/02/segmen-follow-sambil-tutup-mata-by-lia.html 
19. http://hadiahbintangjatuh.blogspot.com/2013/02/segmen-follow-sambil-tutup-mata-by-lia.html 
20. http://dorayakino.blogspot.com/2013/02/segmen-follow-sambil-tutup-mata-by-lia.html 
21. http://riqa-ainureen.blogspot.com/2013/02/segmen-follow-sambil-tutup-mata-by-lia.html

22. http://mulan-sahbanu.blogspot.com/2013/02/segmen-follow-sambil-tutup-mata-by-lia.html
23. http://darihatikecilyaya.blogspot.com/2013/02/join-segmen-yang-comel-nie.html
24. http://hairuliza-anakku.blogspot.com/2013/02/segmen-follow-sambil-tutup-mata-by-lia.html
25. http://zamani84.blogspot.com/2013/02/follow-sambil-tutup-mata-by-lia-abdillah.html
26. http://www.akkudira.my/2013/02/segmen-follow-sambil-tutup-mata-by-lia.html 
27. http://ehfarahin.blogspot.com/2013/02/segmen-follow-sambil-tutup-mata-by-lia.html 

28. http://remyhazza-satuperjalanan.blogspot.com/2013/02/follow-sambil-tutup-mata-by-lia-abdillah.html 
29. http://twentydotnine.blogspot.com/2013/02/segmen-follow-sambil-tutup-mata-by-lia.html 
30. http://furrasbubblynotes.blogspot.com/2013/02/segmen-follow-sambil-tutup-mata-by-lia.html
31http://diarionlinenurul.blogspot.com/2013/02/segmenfollow-sambil-tutup-mata-by-lia.html

32. http://resipidarihati.blogspot.com/2013/02/segmen-follow-sambil-tutup-mata-by-lia.html
33http://inasazali.blogspot.com/2013/02/segmen-follow-sambil-tutup-mata-by-lia.html
34. http://nurulainzahir94.blogspot.com/2013/02/segmen-follow-sambil-tutup-mata-by-lia.html
35. http://belogsaye-echa.blogspot.com/2013/02/follow-sambil-tutup-mata-by-lia-abdillah.html
36. http://missikushi.blogspot.com/2013/02/segmen-follow-sambil-tutup-mata-by-lia.html
37. http://potpet2fieza.blogspot.com/2013/02/segmen-follow-sambil-tutup-mata-by-lia.html
38. http://nazayiena76.blogspot.com/2013/02/segmen-follow-sambil-tutup-mata-by-lia.html
39.http://hanyadihatiku.blogspot.com/2013/02/segmen-follow-sambil-tutup-mata-by-lia.html 
40. http://dielala.blogspot.com/2013/02/segmenfollow-sambil-tutup-mata-by-lia.html
41. http://kechiqira.blogspot.com/2013/02/segmen-follow-sambil-tutup-mata-by-lia.html
42. http://cikyanxyanx.blogspot.com/2013/02/segmen-follow-sambil-tutup-mata-by-lia.html
43. http://nadianeurons.blogspot.com/2013/02/segmen-follow-sambil-tutup-mata-by-lia.html
44. http://msvelentine.blogspot.com/2013/02/segmen-follow-sambil-tutup-mata-by-lia.html
45. http://nabihahsejutarasa.blogspot.com/2013/02/segmen-follow-sambil-tutup-mata-by-lia.html 
46. http://www.ainizakaria.my/2013/02/segmen-follow-sambil-tutup-mata-by-lia_28.html
47. http://setphenetomi.blogspot.com/2013/02/segmen-follow-sambil-tutup-mata-by-lia.html
48. http://duniasaya2001.blogspot.com/2013/02/follow-sambil-tutup-mata-by-lia-abdillah.html
49. http://mimbarkata.blogspot.com/2013/03/segmen-follow-sambil-tutup-mata-by-lia.html
50. http://lobaksusue.blogspot.com/2013/03/segmen-follow-sambil-tutup-mata.html
51. http://iqroze.blogspot.com/2013/02/segmen-follow-sambil-tutup-mata.html
52. http://everybloghavetheirownstory.blogspot.com/2013/03/current-chapter-segmen-follow-sambil.html
53. http://www.mayesa-jcb.my/2013/03/segmen-follow-sambil-tutup-mata-by-lia.html
54. http://pandamatalebam.blogspot.com/2013/02/segmen-follow-sambil-tutup-mata-by-lia.html
55. http://farhanah-fan-hana-nana-ana-far.blogspot.com/2013/03/segmen-follow-sambil-tutup-mata-by-lia.html
56. http://nidajiwakosong.blogspot.com/2013/03/segmen-follow-sambil-tutup-mata-by-lia.html 
57. http://nidajiwakosong.blogspot.com/2013/03/segmen-follow-sambil-tutup-mata-by-lia.html
58. http://rainbowroses2013.blogspot.com/2013/03/segmen-follow-sambil-tutup-mata-by-lia.html 
59. http://dhia-manja.blogspot.com/2013/02/segmen-follow-sambil-tutup-mata-by-lia.html 
60. http://ena7t5.blogspot.com/2013/03/segmen-follow-sambil-tutup-mata-by-lia.html
61. http://www.timizero.my/2013/03/segmen-follow-sambil-tutup-mata-by-lia.html
62. http://www.mizruha.com/2013/03/segmen-follow-sambil-tutup-mata-by-lia.html
63. http://kisahsikacamata.blogspot.com/2013/03/segmen-follow-sambil-tutup-mata-by-lia.html
64. http://syuhadasyada.blogspot.com/2013/03/segmen-follow-sambil-tutup-mata-by-lia.html
65. http://dayangdeno.blogspot.com/2013/03/segmen-follow-sambil-tutup-mata-by-lia.html
66. http://misekin.blogspot.com/2013/03/segmen-follow-sambil-tutup-mata-by-lia.html
67. http://ccicutedollylicious.blogspot.com/2013/03/segmen-follow-sambil-tutup-mata-by-lia.html
68. http://noorkhuzieenperli.blogspot.com/2013/03/segmen-follow-sambil-tutup-mata-by-lia.html
69. http://zealotdhya.blogspot.com/2013/02/segmen-follow-sambil-tutup-mata-by-lia.html
70. http://www.cikfie.com/2013/03/segmen-follow-sambil-tutup-mata-by-lia.html
71. http://najihah-rockstar.blogspot.com/2013/03/segmen-follow-sambil-tutup-mata-by-lia.html

TAMAT !



Tutorial: Guna Blogskin

** Assalamualaikum  **


Tadi, cek ask.fm ada orang tanya cmne nak guna blogskin. Oke, actually tuto ni dah ramai buat. Maklumlah dah famous dah blogskin skarang ni, kan?

First, buka website ni
Second, pilih skin pilihan hati korang . *korang boleh guna freebies skin Lia. Tapi, skin Lia biasa-ii je T^T*

Oke, bila dah jumpa skin yang berkenan di hati korang, scroll skin tu pastu cari perkataan Blogger Main

Tak faham? Refer gambar;


Dah jumpa? Klik benda yang dikotakkan tu . Nanti dia akan ada dalam pc korang, kan ?

Tak faham? Macam ni ...

Maaf, terpaksa conteng -.-

Korang tekanlah benda yang Lia anak panahkan tu . *betul ke ayat?* And, then dia akan keluar notepad . Dalam notepad tu ade banyak kod, kan ? So, untuk memeudahkan korang meng-copy kod-kod tersebut, korang klik body notepad tu . Alah, yang warna putih tu la . Then, tekan Ctrl + A (highlight semua kod) . Pastu tekan Ctrl + C untuk copy .

And, sebelum terlupa, korang kena revert ke classic template dulu. Tak tahu? Refer sini .

Okey, then, korang tengok ade banyak kod, kan? Korang delete semua kod. Jangan tinggal walaupun satu habuk kod pun, oke?

Pastu, korang pastelah kod-ii blogskin yang korang copy dri notepad tadi tu .

Okey, siap. Urghh, berbelit-belit tutor ni -,- Sorry, kalau korang tak faham dengan tutor yang entah pape ni -.- Kalau tak faham tanya je. Lia tak makan orang. Lia makan nutella ngan roti . Nyum3 ;3

Kay, ciao lu . Nanti Lia nak buat segmen . Jangan lupa join ! Bye, assalamualaikum !



Friday, 15 February 2013

Tips: Atasi Bibir Kering

** Assalamualaikum  **

Bibir Menawan
*ikhsan cik tom*

Lama dah tak update .. *yeke? o.O* Haha, tu pun sebab takde masa + kerja bertimbun -.- Homework pun taksiap lagi ni .. Oke, korang baca tajuk atas tu, skema giler tajuk =.=''

Oke, korang pernah tak bibir korang merekah / pecah-ii ? Lia memang selalu kena.  So, Lia nak share kat korang tips untuk atasi bibir kering. Sharing is Caring, right ?

Jom, check it out :D

1. Gunakan pelembap bibir sebelum tidur. 

2. Sinar matahari juga menyebabkan bibir kering. Elakkan berada di bawah terik matahari terlalu lama. Kalau terpaksa, gunakan pelembap bibir dengan pelindung sinar matahari. 

3. Sebelum membeli gincu, perhatikan kandungannya. Sebaiknya mempunyai pelembap. 

4. Minum banyak air putih ketika bersahur dan berbuka. 

5. Pilih sayur dan buah yang mengandung vitamin C, B, E dan mineral. 

6. Jauhi rokok kerana kandungan kimianya menyebabkan bibir hitam. 

7. Selain pelembap yang ada di pasaran, anda boleh menggunakan madu sebagai pelembap. 

8. Urut lembut bibir dengan minyak zaitun bagi melancarkan peredaran darah. 

9. Sapu marjerin pada bibir sebelum tidur untuk mengekalkan tahap kelembapan bibir.

10. Hindari Makanan Asin

11. Jangan menjilat bibir

Hurmm, tu je kot yang Lia share harini. Btw, ade tips dari Cik Tom . Ada jugak dari Lia sendiri tapi sikit je la XD Okeylah, hope berguna. Ciao lu, assalamualaikum ..

Monday, 11 February 2013

1st beLog CONTEST : Mari Mengira by FakhRuru

** Assalamualaikum  **



Bilangan curly; 79 .


Freebies: Post Title and Sidebar Title 1

** Assalamualaikum  **


font: calibri;
letter-spacing: 1px;
text-transform: uppercase;
color: #cc99ff;
background: #F5E1FF;
border-bottom: 3px solid #cc99ff;
padding: 5px;
}

font: calibri;
letter-spacing: 1px;
text-transform: uppercase;
color: #cc99ff;
background: #F5E1FF;
border-left: 8px solid #cc99ff;
border-right: 8px solid #cc99ff;
padding: 5px;
}


 font: calibri;
letter-spacing: 1px;
text-transform: uppercase;
color: #cc99ff;
background: #F5E1FF;
border: 1px dashed #cc99ff;
padding: 5px;
}
 

font: calibri;
letter-spacing: 1px;
text-transform: uppercase;
color: #cc99ff;
background: #F5E1FF;
border-bottom: 3px solid #cc99ff;
border-radius: 10px;
padding: 5px;
}

Oren: warna font
Purple: background dia
Merah: warna border

 Oke, tu je la . Malas nak post banyak-banyak. Yang lain Lia akan post dekat entri lain . Lepas dah amik kod tu, komen ea? No need tu kredit ;D

Bye, assalamualaikum :)

P/s: Besok sekolah. Malasnya nak gi sekolah esok =.=''


Segmen Review Blog by Eiyka-R

** Assalamualaikum  **


Klik banner untuk join !

Join segmen lagi XD Best apee. Syarat p0n senang je. Oke, taktahu nak cakap apa dah -.- ' *bunyi cengkerik* Btw, hope menang sebab ... Lia nak blog Lia di-review :D Blog ni traffic belum memuaskan .. Macam ape je . Haiih.

Okelah, ciao lu .. Assalamualaikum :D


Sunday, 10 February 2013

Freebies: Blogskin - Midnight

** Assalamualaikum  **


PREVIEW | DOWNLOAD 

Lia dah submit satu lagi skin. Kali ni theme dia colour hitam. Act, Lia tak tahu nak bagi title ape .. Tapi, tiba-ii dapat idea bagi nama Midnight. Ah, lantaklah.. Kira okey la tu, midnight, warna hitam. Kan ? -..-

Sebelum tu tukar blog id ea ? Search 6678666774476871845 pastu replace ngan korang punya blog id. Kalau tak orang yang follow blog korang tu akan follow blog Lia. Tak ke rugi ? xD

Kay, ciao lu. Assalamualaikum ^^

Saturday, 9 February 2013

Segmen Free Header + Review Blog Season 2 by NFH

** Assalamualaikum  **



Hai hai korang ! Lama dah rasanya Lia tak join segmen, kan? *angkat kening* Hewhew~ So, today Lia join segmen ni sebab owner dia sendiri yang jemput. So, join je lah, kan ? 

Kalau korang ajak orang lain join segmen korang, tapi dorang taknak join @ diam je. Tak respon langsung. Korang rasa ? Mesti korang rasa sedih, right? So, ringankanlah jari anda untuk join segmen ! *Skema ayat harini!* 

Hermm, rasanya dah out of topic dah tu XD .. Lia harap Lia menang. Lia kalau boleh nak ;


Untuk blog kemas dan simple
1x keychain (leeza), 1x review blog + 2x header (huda) + 1 bloglist (huda)

KALAU boleh .. HAHA, okaylah, ciao lu . Assalamualaikum w.b.t ^^


Thursday, 7 February 2013

Freebies: Hiatus Page

** Assalamualaikum  **


Today Lia terlebih rajin nak buat page . Ni first page yang Lia buat .. Sebenarnya takde la susah mana p0n. Kalau nak diikiutkan buat page lagi senang daripada buat blogskin. Seriously -.-

Okeh, malas nak membebel panjang . 

Live preview ? Korang buka link ni pastu paste kod-kod yang Lia nak bagi tu dalam kotak biru tu, kay ? 

Ni code nya;

<html>
<title> { HIATUS } </title>

<link rel="shortcut icon" href="http://media.tumblr.com/tumblr_mc45i7LUx41qdlkyg.gif" />

<head>
<style type="text/css">
#navbar-iframe {display: none;}
::-webkit-scrollbar {
width: 7px;
height: 7px;
}
::-webkit-scrollbar-track-piece {
background: #FFFFFF;
}
::-webkit-scrollbar-thumb:vertical, ::-webkit-scrollbar-thumb:horizontal {
background-color: #818181;
border: 1px solid #FFFFFF;
border-radius: 30px;
}
body {
background:url(http://3.bp.blogspot.com/-hpB-oJM3fuU/T92_k_SAwsI/AAAAAAAAD3w/7eTwPRPZdd4/s1600/Simple+background+6.jpg);
word-wrap: break-word;
text-align: justify;
font-size:12px;
font-family:trebuchet ms;
letter-spacing: px;
}
u {
border-bottom: 1px dashed #F5A9BC;
text-decoration:none;
}
a:link, a:visited {
letter-spacing:2px;
color:#000000;
text-decoration:none;
}
a:hover {
color:#eee;
-webkit-transition: 0.8s;
}
</style>
<center>
</br>
</br>
</br>
</br>
</br>
</br>
</br>
</br>
<div style="border:3px solid #eee;background:#818181; width:500px; padding:10px; border-bottom:none;-webkit-border-top-left-radius: 30px;-webkit-border-top-right-radius: 30px;-moz-border-radius-topleft: 30px;-moz-border-radius-topright: 30px;border-top-left-radius: 30px;border-top-right-radius: 30px;color:white; font-size: 12px; text-transform:uppercase; text-align:center;">
{ hiatus }</div>
<div style="border:3px solid #eee;background:#fff; width:500px; overflow-x:hidden; overflow-y:scroll;padding:10px; height:140px; ">
Spread ur words . Spread ur words . Spread ur words . Spread ur words . Spread ur words . Spread ur words . Spread ur words . Spread ur words . Spread ur words . Spread ur words . Spread ur words . Spread ur words . Spread ur words . Spread ur words . Spread ur words . Spread ur words . Spread ur words . Spread ur words . Spread ur words . Spread ur words . Spread ur words . Spread ur words . Spread ur words . Spread ur words . Spread ur words . Spread ur words . Spread ur words . Spread ur words . Spread ur words . Spread ur words . Spread ur words . Spread ur words . Spread ur words . Spread ur words . Spread ur words . Spread ur words . Spread ur words . Spread ur words . Spread ur words . Spread ur words . Spread ur words . Spread ur words . Spread ur words . Spread ur words . Spread ur words . Spread ur words . Spread ur words .</div>
<body><br>
<div style="left: 3px; position: fixed; top: 3px;">
<span style="background-color: white; border-radius: 5px; border: 2px solid #818181; padding: 5px;"><a href="http://najaha-abdillah.blogspot.com/">THEME BY</a></span></div>



DON'T REMOVE THE CREDIT OR DIE ! *SERIOUS* | NO RE-FREEBIES OR RE-POST !


Wednesday, 6 February 2013

Nombor 2 ? Takpe, syukur je ..

** Assalamualaikum  **

Vivid Vintage.

*gambar tiada kaitan dengan entri. Harap maklum XD*

Nombor 2 ? Takpe, syukur je .. Haa, Lia cakap gitu ler lepas dapat tahu rumah biru dapat nombor 2 untuk pertandiangan nasyid ! Wee~ //Nombor 2 je kut. Bukan nombor 1 

Eden xkesah la kalau korang nak cakap cmtue, btw Lia nak tunjuk kat korang tweet Lia ni ..


Haa, baru lagi kan tweet tu xD 

Okeh, pertandingan koir yang tahun lepas rumah biru dapat nombor 2 jugak ! Haiyoo, tiada peningkatan la -.- Takpe r, da buat yang terbaik tuh. Pity umah merah sal dapat no. 3  Yep, kalau korang nak tau rumah merah kat sekolah Lia 3 tahun berturut-turut juara koir / nasyid . Lia ulang 3 kali . Gila lama kann .

Tapi, tiba-ii dapat no. 3 . Fuh, nasib depa la kan ;3 Haa, tapi Lia rasa puas yang amat . Sebab?

Sebab rumah kuning dapat nombor 4 a.k.a nombor bongg ! HAHA .. Padan muka dorang . Asal Lia cakap cmnie? Sebab diorang tu bajet . Bajet akan menang. Okeh, meh la story kat korang xD

Semalam, rumah biru ada latihan .. Dari pukul 1:45 ptg - 4:00 ptg . Sebelum balik, kitorang (rumah biru) try practise atas pentas kat dewan. Time tuh, rumah kuning pon tengah practise.. Lia tengok diorang practise. Urmm, okay .. Best je diorang buat .

Pastu, rumah biru pulak gi berlatih. Di part yang eden benci ni >,< Izzatun Najwa, penyanyi solo rumah biru ni kalau pegang microphone, confirm terketar-ketar. -.-' So, mase tuh, otomatik *mohon gelak suara dia jadi sumbang .. And, effect kat sume orang. Sume orang jadi mengong kejap =.='' 

Pastu, Lia nampak ada sorang budak ni. Pendek doe, nama dia Amil Farihim .. Dia rumah kuning . Darjah 6 tapi, still pendek *ketawa kuat-kuat XD

Dia lompat-lompat sambil buat tanda boo . Urmm, ibu jari ke bawah tu ha .. Lia, tahu jelah . Sakit hati tau ! 
Masa balik tu, Lia rasa macam eeii ! Kalaulah dia ade depan Lia lama dah Lia tendang masuk longkang ! Tapi, dia balik dulu tu yang tak sempat nak tendang tuh ! *bajet berani nak tendang anak orang . //Ptuihh Hehe ..

Okeh, yang tu cite yang semalam. Ni cite harini pulak .

Time pengumuman juara tak juara tu *ayat salah, confirm cikgu bm marah xD* Lia and Lisa, dup dap dup dap lah kan .. Tak0t jugak dapat nombor 4 ke, nanti tak pasal-ii kena gelak . Huh, benci !

Tempat keempat .. Rumah .................... KUNING ! Aaa, gosh aku seronok ! *waa salah type aku ;_; mohon maaf jangan terasa :D* 

Tempat ketiga rumah merah . Najwa ngan Maryam terkej0t giler. Bhahah, sape xterkej0t, kan ? 

Tempat pertama .... Tempat kedua tak sebut sebab .. sebab .. sebab saje :P Rumah HIJAU ! Urghh, adik ambe tu . Tkdi den, pastu, Lia ni ambe pulak . -.- Pelbagaikan jenis kata ganti diri :p

Yang Lia boleh cakap Lia memang puas sesangat .. Padan muke dorang .. Sape suh bajet ? Lia memang panas la mase dorang ejek tuh .. Siyes ..

Sebenarnya panjang lagi .. Tapi, malas da nak tulis -.- Besok kena pergi berarak . Sambutan Maulidur Rasul peringkat dareah kemaman . Weee ~ -.- Gilosss ..

Kay, ciao lu ..

sebelum tuh;

sorry sebab tersilap tulis 'aku'
sorry sebab tulis Lia, eden and ambe XD
sorry sebab entry ni over . *I think..*
sorry kepada orang rumah kuning. Please jangan terasa :)

Bye, assalamualaikum  ..