Thursday, 29 November 2012

Requested Cursor II


**Assalamualaikum**
Lia nak kasi cursor yg di-request oleh dia. Sorry sebab lambat post cursor ni. Padahal, da lama da siap. Buat habuk je. Huhu.. Nah,

http://2.bp.blogspot.com/-ugCezszYvmg/ULdrOeeZtVI/AAAAAAAAB5M/OFvLtLYoFGQ/s1600/doublek.png

http://3.bp.blogspot.com/-hU0RjPFMINk/ULeBtXv0bqI/AAAAAAAAB5c/aKAjOmr7tgs/s1600/4nia.png


Untuk tuan punya cursor, ambik la yer. Biasa2 jer. Kalau dah amek tu, please credit sy. TQ,
Babai. Assalamualaikum :')

Thursday, 15 November 2012

Freebies: Cursor (1D sign)


**Assalamualaikum**

Hai ! Asyik join segmen je Lia ni, kan ? So, today Lia nak bagi korang freebies cursor tentang ..... 1D !! Minat ke ? Ambik la . Free je . Credit to tumblr .. Mind to credit me ? Ty .. Tknak ?? Tkpe je . Tu sunat jeee . Kalau komen tu wajib ! Hehe . Oke 

Click the image for url image


Harry

Liam

Louis

Niall

Zayn

Extra:



Oke, done ! Komen yaww ! (gediksssnye gua) (gangster pulak !)
Babaiii ! Assalamualaikum ! K-O-M-E-N !





Tuesday, 13 November 2012

Segmen :- Doodle Princess By Aishahazirah

**Assalamualaikum**


Tekan banner yang comel tu untuk join !

Hai korang ! *waving* Korang mesti bosan, kan sebab Lia asyik update pasal segmen segmen segmen . Lepas segmen  segmen pastu segmen . Hahax .. Tu dah terlebih tu . Ala, bukan apa, kan Lia dah cakap banyak sgt segmen yang best tu yang Lia j0in tu . Dahlah, membebel kat sini bukan ada org nk bace p0n :'( 

Nama: Lia Abdillah
No. doodle: 9
Tarikh lahir: 21 . 01 . 2001 . Cunn takk ??
Asal : Kemaman, Terengganu

Lia tag Cikmimiy and Kak Aini .

Segmen :- Grand Blogwalking by NabiLa bieLa

**Assalamualaikum**



Segmen kedua untuk harini .. :P biar la ... Lia nak join segmen ni sebab nak tambahkan follower Lia . Tengok la sidebar sebelah kiri ni << Betapa ciputnya followers Lia . So, Lia nak tambahkan follower Lia . Harap2 bila join semakin bertambah followers Lia . Sekaligus dapat mengeratkan silaturrahim , menaikkan traffic blog and semakin ramai yg guna tutobies Lia yang tak berapa awesome tuuu .

Lia pun harap Lia menang dalam segmen ni, selain dapat 'gain' byk followers .. Dalam banyak2x hadiah dalam segmen ni, Lia berminat dengan celak arab . Lia memang minat dengan celak . Sebab tu kan, sunnah nabi ? Oke, sampai sini je entri kali ni ..

Ciao lu, assalamualaikum ^^v

Segmen :- Nak Doodle Dari Aini Zakaria

**Assalamualaikum**


*tekan gambar untuk join*


Harini Lia nak join segmen lagi ... Huhu , best ape join segmen . Ni segmen yang ke-3 Lia pernah join . Cuti ni, tetiba rajin sangat nak join segmen , entah .... Sebab banyak segmen yang best2x, salah satunye segmen ni :) . Oke, Lia meh Lia mulakan .

Lia nak doodle no. 1 dan kalau boleh Lia nak warna purple yang cerah . Ni kod untuk tudung: #CC99FF
Baju pulak, kalau boleh Lia nak corak2 floral . Untuk ditulis dalam kotak tu, Lia nak tulis
' Lia Abdillah ' (kalau boleh nak corak2 dalam tulisan tu .. ) Huhu banyak songeh budak nieeeee. Kalau takleh, kasi kaler purple cerah jugak .  Umm ape lagi ehh , sampai sini je la . 

Lastly, Lia harap terpilih sebagai pemenang . Sebab Lia tak pernah lagi menang apa2 masa giveaway *lap air mata* :'(   *emotional la pulak* And untuk pengetahuan korang, Lia baru 11 tahun . Sorry kalau entri ni bosan . Yelah, kecik lagi, kan ??

Oke, Lia tag Cik Mimiy and Wanaseoby .

Oke, tu je . Ciao lu, assalamualaikum ^^v

Monday, 12 November 2012

Freebies Header Part 2


*Assalamualaikum**

Lia nak kasi korang freebies ni . Freebies header tentang cupcake ! Korang suke cupcake x ? Kalau suke bole amik . Dengan syarat ... KOMEN ! Huhu komen lagi  . Entah .. Lia memang suka dpt komen byk2 . Nak credit? Boleh je sayammmm, tk nak? Tkpe la ... Tk marah p0n . Oke la byk cakap sungguh Lia malam ni .. Meh2 amik . Sape cepat, dia dapat !

http://i.imgur.com/nNswt.png


http://i.imgur.com/Zyf9a.png


http://i.imgur.com/aLF1U.png


http://i.imgur.com/Gna63.png


http://i.imgur.com/nSG5i.png


http://i.imgur.com/ZHPWU.png


http://i.imgur.com/PFipD.png


http://i.imgur.com/WzqbD.png

Sorry la ye, korang . Just a simple header . Kalau nak, terima kasih bebanyak lah ye . Oke, dah amek tu, komen la sikit .. Oke ciao lu, assalamualaikum ^^v

Sunday, 11 November 2012

Segmen :- Nak Doodle Muslimah ?



**Assalamualaikum**

Lia nak join satu segmen ni .. Yang bertajuk ... (baca tajuk, haha . Malas nk type la)
Amacam?? Best kan tajuk tu . So, Lia nak join nie ... 

Nama pendek : Lia
Warna tudung: #DA98FF
Warna pensil: #B65BEA & #E7C0FD

Lia tag :-


and


Oke, that's al . papai \o/

Saturday, 10 November 2012

Freebies: Header Mustache


**Assalamualaikum**

Today, Lia nak kasi korang freebies header . Korang tengok gambar and tajuk pun, dah tahu .. Kan? Oke, Lia nak kasi korang header mustache .. Ade sape2 suke mustache ? Kalau ade cepat angkat hidung ! Hahax .. Oke, just a simple mimple header . Nak ambik ? Please komen .. Takyah credit. Kalau korang comel, baik, credit la . Haha bodek la pulak .. Huhu . Enjoy~

http://i.imgur.com/8pkCB.png




http://i.imgur.com/LNoBW.png


http://i.imgur.com/Aqnhw.png


http://i.imgur.com/of2M5.png

Oke, tu je yang ade . Nanti bile Lia rajin, Lia buat lagi, eh ? Komen kalau ambik .
Lia ciao lu, Assalamualaikum ^^v

Requested Cursor

**Assalamualaikum**

Today, Lia nak bagi cursor yang di-request . \tuan punya cursor, sorry . tk cantik mne p0n cursor ni/ Oke, nah . korang ambik la . But, utk org yang request je taww . Nak amek ? Hang pi la mintak dekat tuan dier . Kalau nak utk korang punya sendiri, request la dengan Lia . Oke ni untuk orang yang request . Sorry la, lambat sgt bagi korang .


yang ni untuk Saffiyah
http://i1056.photobucket.com/albums/t361/Alia5a/Untitled-2.png




yang ni pulak untuk Jihah
http://i1056.photobucket.com/albums/t361/Alia5a/Untitled-11.png




And yang last ni, untuk Lisa
http://i1056.photobucket.com/albums/t361/Alia5a/Untitled-1.png

Oke, tu je yang di-request . Tak cantik p0n . *lap air mata* .. Huhuhu . Oke, Lia ciao lu . Assalamualaikum. :) Enjoy~




Wednesday, 7 November 2012

2nd Anniversary Giveaway by QCEY


**Assalamualaikum**

Harini Lia tiba2 rse bersemangat . Cehh ayat ... :P LOL ! Oke, sebenarnye Lia bru je join satu segmen ni .. Huhu . Ni pun sebab ada org tag. 

Korang pun, doa2kan Lia menang tau. Sebab ni ialah segmen pertama Lia join . Oke, malas nk membebel panjang, ni ada 2 org yg bertuah Lia pilih utk di-tag .


&


Harap2 dpt menang ! InsyaALLAH .. Malas membebel panjang, Lia ciao lu . Assalamualaikum ^^v



Saturday, 3 November 2012

Tutorial: Buang Footer Warna Hitam (Picture Window)


**Assalamualaikum**


Lia nak ajar korang cara buang footer yang kelaer hitam kat dalam blog korang tu.. 
Tpi, tuto ni untuk template designer and layout picture window.

Kalau korang tak faham, korang tengok je gambar bawah nie..

(klik untuk tumbesaran yang sihat)

Dah nampak ?? Oke, benda tu lah yang kita nak buang tu ! Mesti korang taknak menda tu sebokk , kan? So, Lia akan ajar korang .

Dashboard > Edit html > Tick expand widget template

Ctrl + F cari kod 

.footer-outer {

Nanti, lepas korang jumpa kod tu, akan ade kod bawah tu ..

So, korang delete . Macam ni rupa dia ..


Kan? So, korang delete kod tu .. dari 

.footer-outer { ............. $(footer.background);

Dah . Now keje korang cuma preview .

Bila dah jadi, blog korang akn nampak cmnie :-






And kalau tkde error korang terus tekan button                                            


Siap ~ .. Phuhh .. Amacam, jadi tak ?? Dah jadi tu, komen la sikit . Jangan kedekut and 
jadi arrogant blogger . Tak jadi, bgitau je, Lia tolong, kay ?

Oke, ciao lu . Assalamualaikum. :)



Tutorial: Single And Double Underline Berwarna


**Assalamualaikum**


Disebabkan dah lama Lia tak buat tuto blog, harini Lia nak buat tuto single and double underline .. Oke, sebelum tu Lia nak kredit Kak Una for the tuto .
Yang ni untuk simple template je. Jom, kita mulakan ..

Kalau korang tak tahu apa dia single and double underline tu, perhatikan gambar kat bawah niee ..

(yang ni double underline)


(yang ni single underline)

Skarang korang dah tahu rupe dia, so .. Skang Lia nak ajarkan ...

Double Underline


Dashboard > Template > Edit html > Proceed > Tick expand widget template

Ctrl + F cari code ni 

/* Header

Dah jumpa code atas tu, copy kod ni pulak

u {text-decoration:underline;border-bottom: 2px double #CC99FF;padding: 0px;} 
Paste di atas kod /* Header

Oke, done double underline .. Skang ni single pulak  .

Cari code yg sama cam atas tdi .. 

/* Header

Copy kod ni and paste di atas kod /* Header

u {text-decoration:none;border-bottom: 2px solid #CC99FF;padding: 0px;}
Purple : Tukar kpd warna yg korang suke .. Yg kod atas tu, kaler purple cam Lia. Colour code SINI
Merah :  Ikut korang brape saiz yg korang nak .


Siap, kalau jadi komen ! Tak kedit pon tkpe :)


Friday, 2 November 2012

Alhamdulillah~



**Assalamualaikum**

Alhamdulillah~!

Petang tadi, Lia selamat (selamat?) men-download software yang best ni ! --->Photoshop<---
Wah ! Excited kemain lagi Lia tau ! Terjerit-jerit macam ... entah :P Lepastu, terus Lia siapkan tempahan dari safiyyah . Dia mintak cursor nama dia . Untuk safiyyah :- Saya akn upload cursor awk besok.  (Sabtu, 2 November 2012) InsyaAllah.

Korang nak jugak ? Boleh je. Just inform Lia dekat cbox, fanpage or twitter . No problemo ! Free Of Charge ! Oke, tu jelah untuk harini .
Haripun dah maghrib. InsyaAllah jumpa besok ! Bye ! Assalamualaikum, ciao lu x)


Freebies: Up Button #2


**Assalamualaikum**

Hai !! Dah lama Lia tak bagi freebies kat korang, kan ??

Oke,, harini Lia nak kasi korang freebies up button macam title kat atas tu .. Lia nak kasi ni pasal Lia dah lama tak kasi freebies. freebies tu belambak dlm laptop tpi, disebabkan malas nk taip dibiarkan gitu je. Oke, dah tak sabar ni nak kasi.. Nak amek? Boleh tpi ... Komen yer. Tknk credit pon xpe asalkan? Komen !


http://i1056.photobucket.com/albums/t361/Alia5a/upblack.png


http://i1056.photobucket.com/albums/t361/Alia5a/upblue.png


http://i1056.photobucket.com/albums/t361/Alia5a/upgreen.png


http://i1056.photobucket.com/albums/t361/Alia5a/uporange.png


http://i1056.photobucket.com/albums/t361/Alia5a/uppink.png


http://i1056.photobucket.com/albums/t361/Alia5a/uppurple.png


http://i1056.photobucket.com/albums/t361/Alia5a/upred.png

Oke, tu je untuk harini . Komen yer ! Assalamualaikum,  bye !