Wednesday, 9 December 2015

Job Masa Holiday ?

♥ السلام عليكم      
.. بسم الله الرحمن الرحيم


source

Halo halo ! Meh nak wat ayat klise skit . Ehem ehem. Dah lama tak buka blog ! Rindu ! Dah bersarang ! Hahaha . Okey tulah ayat klise nye :B Okey okey. Lia pon tak pasti la ade ke tak lagi manusia yang nak baca blog nih? -..- Tapi, takpelah. Koya sorang-sorang pon tak salah kannn? XD

Tak banyak cite pon (( banyak sebenarnya tapi malas pulak nak share. biarlah ia menjadi kenangan Lia sendiri hihi )) ((confirm kawan2 aku bace ni nak muntah lol )) Cuma nak cakap yang sepanjang cuti sekolah ni macam biasala tak banyak tempat pun Lia pegi. Holiday pon stakat bermaksud duk rumah. Buat homework, tasmik;. Main tenet. Tu jelah haaa. Abah ai isz busy ok. Lagipun, kalau abah xbusy ,, nak tinggal rumah pun susah. Sebabnya takut rumah banjir. Tapi, okeylahh sebabnya sekarang cuaca macam okey . Hujan pun jarang-jarang. In shaa ALLAH Kemaman tak banjir. Amiin.

Haaa, apa kau melalut ni Lia? -..- Okey, back to the main title /ceh/ Disebabkan cuti ni terlalu membosankan aka memang bosan gilerrrr so Lia pun kerja la ! Haha !! Memang la xboleh bekerja bagi budak umur 18 tahun ke bawah.. Tapi,,, who cares :P Lagipun I love this job soooooo go on jo lahhhh. Duk rumah pun bnde paling nak pemalas la Lia buat apa lagi, tido lerrrr zZzzZZzzzZz Hahahaaaa (( Kebanyakan budak hostel memang mcm tu okkk ))

So, kerja ni takde la payah sangat sebab dah ade basic kan. Lia jadi designer dekat ofis abah Lia. Haa, nama ofis tu Protube Services Sdn Bhd. Segala barang macam banner, bunting, cop, name card and blablabla yg diorder oleh customer tu ,, akan di design oleh Lia. And our main designer iaitu KakMi. Ai isz sampingan ajerrrr :P Gaji pun biase jelah rm500. HAHAHA jangan berangan nak ribu riban macam staff lain laaa. Jangankan sijil SPM, Sijil PT3 pun xde hokeh. so kire okey lah kannn

Lagipun Lia ni tak berdisiplin mana! hahahaha. org masuk keje kul 8:30 , Lia pulak kul 9 baru masuk. kadang2 kul 10 baru nampak batang hidung! Hahaha ! Mentang2 bapak die punya lol . Well, agak best sebab dapat cari pengalaman. And masuk sini pun xperlu interview hewhewhew

Lia kira ok sbb basic tu dh ade kan. Sebelum ni mmg tak pernah guna software AI. Photoscape je. Tapi, tulah dah boleh belajar sikit2. Kira blog ni berguna gakla kalau kena dengan cara kan. So, tulah. Lia kerja pun untuk 4 minggu je. pastu dapat gaji boleh la berhenti hahahaha. Nanti boleh shopping! kahkah hambar ~

So, tulah. So, holiday korang mcm mana? Mcm best je kan? Apa2, pun bersyukur jelah. And, sape yang nak order benda macam banner, bunting, cop, name card and blablabla tu boleh contact Protube. Sini Facebook ,, and ni phone office -- 09-8599200. and ni whatsapp office -- 019-7129881. Office ni terletak di Chukai, Kemaman, depan Nirwana and sederet dengan Bank Islam. Masuk dekat nirwana tu confirm nampak office ni dah signboard besar. Kalau tak nampak jugak,, taktahula. nanti cocok mata berjemaah kan naye aje haha /jkjk/ so tuje. Have a great holiday !

And, jangan lupa doakan saudara seislam kita walau dimana aje mereka berada., Kiamat dah hampir . Astaghfirullahalazim (( muhasabah ))


2 comments:

  1. bestnyer dpt keje cecuti nihh. dpt 500 lak uh. tadek spe nk kasi free2 okayy,, humm, akak tuisyen jelahh mnjanggg cuti nih. nk spm en. :\

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha, tulah. Lia pun xnak kerja lama sgt. sbb tahun depan pulak pt3 haha

      Delete

Your comments are highly appreciated :')