Sunday, 12 August 2012

Tutorials: Remove Powered by Blogger (Mine version)

Amaran keras: My own code, do not re-post or steal . Kalau orang tanya,
just bagi link blog. Jangan pandai2 buat post, except korang credit. And
credit wajib di-linkkan (ada link)



**Assalamualaikum**

Lia nak ajar korang cara buang powered by blogger .. Yang kat bawah skali tuh . Tak tahu ? Tengok gambar bawah nie, insyaAllah tahu :) :-


(klik untuk tumbesaran yang sihat)


Dah, nampak ? Mesti korang taknak, kan ? So, jom buang .

Dashboard > Template > Edit html > Tick expand widget template

Ctrl + F cari kod ni ..

.post-footer {

Dah jumpa ? Now, copy kod bawah ni pulak ..

 #Attribution1 {display: none; }

Paste kod yang kedua ni, di atas kod .post-footer { tadi 

Preview dulu, kalau jadi and tkde error terus tekan Save Template :)

Komen, kalau jadi, tak jadi p0n komen, Lia bantu . Kay, Lia ciao lu. Assalamualaikum ^^v 


21 comments:

  1. tq...jadi...tutorial2 lain yg sya jumpa tak jadi pun...tutorial awk ni membantu sya..tq yer...♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wc. Sharing is caring. Lia p0n xjdi pakai tuto lain. Kalau ik0t cara ni bru menjadi. (^_^)

      Delete
  2. thank ya..best sgt sbb dia menjadi

    ReplyDelete
  3. nice dear. ^^ nak re-tuto boleh tak? :)

    ReplyDelete
  4. Jdi..tq lia..lain kali sy amik tuto kt sini aje lah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Most welcome ^^ Haha, baguslah kalau cmtue xD

      Delete
  5. tak jumpa pun benda ni ? "Tick expand widget template"

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh, awk ignore je. dulu ade la tick expand widget template. now dh tkde T.T

      Delete
  6. huhu.. acaner nak tukar? dah x leh la~~~ -_-

    ReplyDelete
  7. dah x leh tukar la kiranya~~~ -_-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh lah. awk xyah la cri tick expand widget template. trus je. ignore je yg tu ;)

      Delete
  8. thanks this tutorial superb!! hehehehe..

    ReplyDelete

Your comments are highly appreciated :')