Saturday, 3 November 2012

Tutorial: Buang Footer Warna Hitam (Picture Window)


**Assalamualaikum**


Lia nak ajar korang cara buang footer yang kelaer hitam kat dalam blog korang tu.. 
Tpi, tuto ni untuk template designer and layout picture window.

Kalau korang tak faham, korang tengok je gambar bawah nie..

(klik untuk tumbesaran yang sihat)

Dah nampak ?? Oke, benda tu lah yang kita nak buang tu ! Mesti korang taknak menda tu sebokk , kan? So, Lia akan ajar korang .

Dashboard > Edit html > Tick expand widget template

Ctrl + F cari kod 

.footer-outer {

Nanti, lepas korang jumpa kod tu, akan ade kod bawah tu ..

So, korang delete . Macam ni rupa dia ..


Kan? So, korang delete kod tu .. dari 

.footer-outer { ............. $(footer.background);

Dah . Now keje korang cuma preview .

Bila dah jadi, blog korang akn nampak cmnie :-






And kalau tkde error korang terus tekan button                                            


Siap ~ .. Phuhh .. Amacam, jadi tak ?? Dah jadi tu, komen la sikit . Jangan kedekut and 
jadi arrogant blogger . Tak jadi, bgitau je, Lia tolong, kay ?

Oke, ciao lu . Assalamualaikum. :)



9 comments:

  1. Liaaaaaaaa, terima kasih sangat-2 :* sangat dihargai :')

    ReplyDelete
  2. Sama-2 . No problem, Lia tahu cmne nk buang, so sharelah . :)

    ReplyDelete
  3. tq so much dear...!! ^_^ jemput join GA

    http://qasehcinta88.blogspot.com/2012/10/segmen-2nd-anniversary-giveaway-by-qcey.html

    ReplyDelete
  4. Welcome ! Oke, sy akan join insyaAllah. Sebab ade org tag sy ...

    ReplyDelete

Your comments are highly appreciated :')