Wednesday, 6 February 2013

Nombor 2 ? Takpe, syukur je ..

** Assalamualaikum  **

Vivid Vintage.

*gambar tiada kaitan dengan entri. Harap maklum XD*

Nombor 2 ? Takpe, syukur je .. Haa, Lia cakap gitu ler lepas dapat tahu rumah biru dapat nombor 2 untuk pertandiangan nasyid ! Wee~ //Nombor 2 je kut. Bukan nombor 1 

Eden xkesah la kalau korang nak cakap cmtue, btw Lia nak tunjuk kat korang tweet Lia ni ..


Haa, baru lagi kan tweet tu xD 

Okeh, pertandingan koir yang tahun lepas rumah biru dapat nombor 2 jugak ! Haiyoo, tiada peningkatan la -.- Takpe r, da buat yang terbaik tuh. Pity umah merah sal dapat no. 3  Yep, kalau korang nak tau rumah merah kat sekolah Lia 3 tahun berturut-turut juara koir / nasyid . Lia ulang 3 kali . Gila lama kann .

Tapi, tiba-ii dapat no. 3 . Fuh, nasib depa la kan ;3 Haa, tapi Lia rasa puas yang amat . Sebab?

Sebab rumah kuning dapat nombor 4 a.k.a nombor bongg ! HAHA .. Padan muka dorang . Asal Lia cakap cmnie? Sebab diorang tu bajet . Bajet akan menang. Okeh, meh la story kat korang xD

Semalam, rumah biru ada latihan .. Dari pukul 1:45 ptg - 4:00 ptg . Sebelum balik, kitorang (rumah biru) try practise atas pentas kat dewan. Time tuh, rumah kuning pon tengah practise.. Lia tengok diorang practise. Urmm, okay .. Best je diorang buat .

Pastu, rumah biru pulak gi berlatih. Di part yang eden benci ni >,< Izzatun Najwa, penyanyi solo rumah biru ni kalau pegang microphone, confirm terketar-ketar. -.-' So, mase tuh, otomatik *mohon gelak suara dia jadi sumbang .. And, effect kat sume orang. Sume orang jadi mengong kejap =.='' 

Pastu, Lia nampak ada sorang budak ni. Pendek doe, nama dia Amil Farihim .. Dia rumah kuning . Darjah 6 tapi, still pendek *ketawa kuat-kuat XD

Dia lompat-lompat sambil buat tanda boo . Urmm, ibu jari ke bawah tu ha .. Lia, tahu jelah . Sakit hati tau ! 
Masa balik tu, Lia rasa macam eeii ! Kalaulah dia ade depan Lia lama dah Lia tendang masuk longkang ! Tapi, dia balik dulu tu yang tak sempat nak tendang tuh ! *bajet berani nak tendang anak orang . //Ptuihh Hehe ..

Okeh, yang tu cite yang semalam. Ni cite harini pulak .

Time pengumuman juara tak juara tu *ayat salah, confirm cikgu bm marah xD* Lia and Lisa, dup dap dup dap lah kan .. Tak0t jugak dapat nombor 4 ke, nanti tak pasal-ii kena gelak . Huh, benci !

Tempat keempat .. Rumah .................... KUNING ! Aaa, gosh aku seronok ! *waa salah type aku ;_; mohon maaf jangan terasa :D* 

Tempat ketiga rumah merah . Najwa ngan Maryam terkej0t giler. Bhahah, sape xterkej0t, kan ? 

Tempat pertama .... Tempat kedua tak sebut sebab .. sebab .. sebab saje :P Rumah HIJAU ! Urghh, adik ambe tu . Tkdi den, pastu, Lia ni ambe pulak . -.- Pelbagaikan jenis kata ganti diri :p

Yang Lia boleh cakap Lia memang puas sesangat .. Padan muke dorang .. Sape suh bajet ? Lia memang panas la mase dorang ejek tuh .. Siyes ..

Sebenarnya panjang lagi .. Tapi, malas da nak tulis -.- Besok kena pergi berarak . Sambutan Maulidur Rasul peringkat dareah kemaman . Weee ~ -.- Gilosss ..

Kay, ciao lu ..

sebelum tuh;

sorry sebab tersilap tulis 'aku'
sorry sebab tulis Lia, eden and ambe XD
sorry sebab entry ni over . *I think..*
sorry kepada orang rumah kuning. Please jangan terasa :)

Bye, assalamualaikum  .. 

4 comments:

  1. xpewla..da rezki awak dpt no.2 , alhmdulillah jela yew :) inshaALLAH next time dpt no.1 plak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'ah. In Sha ALLAH dapat nombor 1 pulak :D

      Delete
  2. tahniahlah ye najaha..anggap lah saya tak terasa k??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks. Anggap awk tak terasa? Awk umah Kuning ea?

      Delete

Your comments are highly appreciated :')