Sunday, 24 February 2013

Tutorial Contact di Sidebar

** Assalamualaikum  **


Siyes, tajuk tu entah betul entah tak. Main taruk je -.- Btw, ada orang request tutor ni dekat ask.fm dekat 2 hari lepas la *tulis kat situ 2 days ago* Btw, korang paham tak ape yang dia request? Tak faham? Tengok gambar bawah ye ;D


Oke, dah paham? Now jom kite mulakan ;D

-Login blogger >> Layout >> Add a gadget >> Html/javascript

Copy kod bawah ni

<center><iframe src="//www.facebook.com/plugins/likebox.php?href=http%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FLiaAbdillahFanpage&amp;width=292&amp;height=62&amp;show_faces=false&amp;colorscheme=light&amp;stream=false&amp;border_color&amp;header=true" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:292px; height:62px;" allowtransparency="true"></iframe></center>

<center><a href="https://twitter.com/LiaAbdillah" class="twitter-follow-button" data-show-count="false">Follow @LiaAbdillah</a>
<script>!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src="//platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");</script>
</center>

<center><center><center><a class="followgrambutton" username="LiaAbdillah" rel="232149750" href="http://followgram.me/LiaAbdillah">Follow @LiaAbdillah</a><script type="text/javascript" src="http://external.followgram.me/v1/follow/js/"></script></center><iframe src="http://widget.stagram.com/in/LiaAbdillah/?s=70&amp;w=2&amp;h=2&amp;b=1&amp;p=5" allowtransparency="true" style="border:none;overflow:hidden;width:169px; height: 154px" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>
</center>
</center>

<center><iframe src="http://ask.fm/widget/45b9f4ae507620204cebc48262f4bad3b38906cb?stylesheet=custom&lang=1" frameborder="0" scrolling="no" width="120" height="275" style="border:none;"></iframe></center>

Merah; Kod Fanpage Like button
Oren; Kod Twitter
Aqua; Kod Instagram
Hijau; Kod kotak ask.fm

Yang tu korang tukar dengan korang punya kod ye. Sebab kod yang diwarnakan dengan pelbagai warna yang memukau tu kod Lia. Okay? Tu je untuk harini. In Sha ALLAH besok boleh on Lia update tutorial kotak ask.fm yang comel macam Lia tu. Bye, assalamualaikum ^^

8 comments:

  1. thanks for tutuorial..... nanti boleh ler belajar.....

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. Yang Lia warnakan merah tu link fanpage ^^

      Delete
  3. Replies
    1. disebabkn saya xbuat lgi tutor tuuu, awk boleh tgk kt sini http://sebabakusabrina.blogspot.com/2013/12/tutorial-letak-like-button-fanpage-di.html

      Delete
  4. Macam mana nak ambik kod fanpage tu ye Lia sayang ? :**

    ReplyDelete
    Replies
    1. disebabkn saya xbuat lgi tutor tuuu, awk boleh tgk kt sini http://sebabakusabrina.blogspot.com/2013/12/tutorial-letak-like-button-fanpage-di.html

      Delete

Your comments are highly appreciated :')