Friday, 26 July 2013

5A and 4A 1B

Assalamualaikum w.b.t


Wah, long time no see. Haha, lame sgt la -.- Okeh, actually, sejak kebelakangan ni Lia takde mood langsung nak update blog. Siyes!

So, let's go straight to the point. Heheee >< Apa yang 5A and 4A 1B ? Hoho, since korang dah tahu yang Lia ni UPSR candidate, ofcourse la yang tu, markah Lia. Okeh, adekah korang tertanya-tanye, Lia dapat 5A or 4A 1B ? Sila, sila, sila fikir sejenak. /cewah/

Okeh, takyah fikir sangat okeh. Actually, dua-2 Lia dapat. Hah, dapat 5A! and 4A 1B :'( 5A Lia dapat mse exam pertengahan tahun. Lia dapat 5A and number 2 dalam kelas. Okela kannnnnn. Seronok la, pestime tahun ni dapat 5A! Tahun lepas, dapat jugak sekali 5A.

Untuk budak sekolah Lia, sesape yang dapat 5A akan dapat button 5A, duit RM10 je keh , tpi tahun lepas dpt RM 5 je, and plaque. Tapi, darjah 6 je. Kalau darjah 4 ngen 5 dpt button 5A je. See, betape untungnye budak darjah 6. Hak3.

Okeh, Lia cite tentang 5A dulu. Mase tu, kat sekolah, /memang la kat sekolah, takkan pet shop. lol/ Kite orang tak sabar nak tahu keputusan sbb kitorang rase soalan agak mudah. Bukan nak mem'bajet' . Lepas cikgu dah bagitahu sume markah exam, Lia dgn excitednye lompat! Okeh, lia xbrape ingat lia lompat ke tak -.- Tapi, mse tu happy giler lah! Sape jelah yang xhappy . Adoiii. So, balik umah gitau dkt abah ngen ummi lia. Hehe.

So, mase hari ahad /lia duk terengganu/ , time assembly guru besar umum name orang yang dapat 5A. lepas cikgu umum name Lia,, dengan banggenye Lia melangkah ke arah pentas. Haha, amekko ayat dramatis gituh. Hak3. So, nak tengok camne rupe button 5A, duit RM10 , and plaque meh usyaaaa gmba bawah ni :o

Heheee. Nampak tak ? Nampak tak? Hohooo. Siap tambah efek lagi. Haha.

Ade 6 orang je yang dapat 5A mase exam tuh. Ramai jugaklah, yang dapat 4A 1B sayang kan? Sikit lagi dapat 5A :) Tkpela, bende yang dah berlalu jangan dikenangggg. Haha. By the way, ni name yang dapat lima 'A'

Lia, [Najaha Alia]
Maryam Nurkhalisah
Ruby Farahin
Nur Najwa Nisa'
Hanis Sufeena
And the one and only lelaki yang sesat, Amirul Syahmi. Haha..

Dah abis cite pasal 5A, now part sedih yang teramat. Lebih sedih daripada korang yang tengok drama tamil korea yang touching giler tuuuu. 4A 1B. B nye ialah MATEMATIK. Know what? Lia dapat 63/80. Kalau nak dapat 'A' Kena dapat at least 64/80. Lia ade salah bahagi, jawapannye 78, tapi Lia tulis 74. Urgggh soalan tu markah penuh 3, tapi disebabkan Lia salah kire, I only get 2/3. Sayang gile kannnnnnn? 1 makah je lagi! Lia dapat 78% Math . Huhuuuu. Okeh, meh Lia cite secare detailnyeeeee.

Lia dah tak ingat hari ape, tapi time tu excited jugakla nak tahu markah kan? Manelah tahu, dapat 5A lagi... Hmmm.. Oh, lupe nak cakap, exam Pra-Percubaan yang Lia dapat 4A 1B. TT-TT

Lepas sorang-sorang name cikgu sebut . lia pon tolonglah tambah2 markah diorang. conteng dekat meja. Hahah. Sambil tunggu name disebut, sambil wat keje math. Lia kire2, ramai jugakla orang yang dapat A. Means, ramai jugakla yang dapat 64 dan ke atas. Lepastu, cikgu pon sebut name Lia. Dupdapdupdapdupdapdupdap. 

Pastu, cikgu cakap paper 1 Lia dapat 27. Mak aiihhh, sikit giler TT-TT Paper 2 pulak, 36. Totalnye ialah. 63/40! Tskk tsskkk. Tiba-tiba manik-manik jernih jatuh membasahi pipiku . See, dramatis giler ayat -.- Tak habis2. Err, mood sedih.

Leeeepastuuuuuu.. Lia cube sedaye upaye, tahan diri ngen air mate ni supaye tak jatuh banyak2. Yela, mestila malu. See, terserlah kecengengan disitu. Sigh. Okeh, back to the topic. Lia letak dagu lia atas meja. Berlakon macam buat keje math, padahal main hentam je sebab taktahu pon, nak jawab cmne. Lol.

Lepastu, cikgu cakap; Nangis ke? Actually, cikgu Lia bukannye nak perli Lia. Dia just . Ermm, dia tahu la yang Lia ni tengah sedih + frust giler :/ Yelah, bayangkan eh, mid-year exam ; 89, pre-trial ; 78. Banyak tu hilang markah. Pastu, Lia ni jenis takleh orang tegur time nangis. Pastu, air mate pun jatuh lagi dan lagi. Cube untuk stop nangis. Tapi, takleh. Terlalu touching. Haha, cewah.

Lia just diam. Berfikir . yer, berfikir macam mane kalau ummi and abah lia tahu? Pasti dorang sedih + kecewa. Selain tu, mane Lia nak sorok muke ni? Yela, haritu kemain lagi naik pentas amik button 5A, now? Nyorok dalam kain cikgu jelah. Lol. Gurau je -.-'

Lepas tu kringggg. Loceng dah bunyi, means dah tamat mase matematik. Cikgu pon cakap; dahlah jangan nangis. Belajar dari kesilapan. Yang lepas dah lepas, nak buat macam mane. Lia pon akur jela. Walaupun dalam hati hanye tuhan yang tahu. Cikgu pon keluar. Pastu sume, actually xdela sume sangat kot? Datang berkerumun dekat Lia. 

Tibelah part pujuk memujuk. Kawan Lia ramai la yang baik hati pujuk Lia. Malas nak taip sese, korang just bace dialog di bawah ;

As'syura; Najaha, [budak skolah Lia call Lia Najaha] janganlah nangis. Dkpe, kite ade peluang lagi nak dapat 5A, percubaan kan ade lagi? Jangan sedih2 eh?

Maryam; Najahaaaaaaaaaaaaaaaa, janganlah nangis. Kekgi [nanti] saya belanje awak ice-blended oreo eh? /eh, puase puase. sabar yaaaa. btw, ni sebelum bulan pose keh -.-/

Nazran; Najaha, jangan ar nangis.

Tu jela Lia taip, eksheli banyak lagi, tapi kannnnnn. Tak ingat dah. Tapi, satu je bende yang paling takbetul! Ade ke patut Ruby suruh crush Lia pujuk Lia. Grrrr. Tapi, Lia tak kisah mase tuh, sebab tengah syok nangis. Huhu . Tapi, seb baik dia tak pujuk. Pheewww~ *lap peluh*

By the way, ade budak laki yang pujuk lia, kannnn? Name dye nazran tuuu. Haaa, yang tu Lia dah anggap die cam adik Lia pon ade. Dye tu kan, ngen sume orang dye kawan. Suke buat lawak bodoh pulak tuh =.='' Bagus la tu kannnn. Boleh buat kitorang sekelas ketawe sokmo! Haha. Kangggg tak pasal-2 gosip. Haha, sape nak gosipkan kau Lia? Err, bagus la kalau cenggitu. :P

So, just sampai sini je entry kalini. Kalau boleh Lia memang nak taip banyak lagii. Yelah, dah lame tak menaip and lia pasti, takde pon yang nak bace blog ni :') By the way, Lia baru je habis trial hari rabu lepas, doakan Lia dapat 5A smule keh, guys? Thankyou very much :*

Nota purple; Lepas dah dapat result trial, Lia akn share jugak. Tak kesah la, baik or buruk. Tapi, hope baik lah :) Btw, goodluck utk PMR candid. Jawab betul2 tau trial nanti!
p/s; harini hari nuzul quran. Jom dengar / bace ayat2 suci al-quran. In  Shaa ALLAH, semoge mendapat berkat di dunia dan akhirat :)

22 comments:

  1. Hai . Takpe-3 . Saya doakan awak dapat 5A semula okey untuk trial ni ? Hehe . Lagipun , saya ni candid jugak :) Good Luck for UPSR ! Wish me luck too :) ^^ Selamat Hari Nuzul Al-Quran :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai o/ Thanks Arysha! Goodluck untuk awak jugak! :D

      Delete
  2. ^U^ Jom Join! 28 hadiah menarik! Top refferal akan mndapat Rantai Moustache dan HADIAH PILIHAN SENDIRI! Let's Join! :D http://hadiahbintangjatuh.blogspot.com/2013/07/segmen-simple-giler-by-anis.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. In Shaa ALLAH Lia join ;) Thanks jemput .

      Delete
  3. Spe cikgu matematik lia? Cikgu suhaoda ke? Sy bdk skbm2 drjh 5

    ReplyDelete
  4. usaha lagi ye.....insyallah boleh untuk UPSR...UPSR senang daripada PMR...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yep ^_^ In Shaa ALLAH, Lia akan usaha. Haah kan, pmr lgi byk subjek. btw, along lia pmr. hehe

      Delete
  5. crush awak nak pujuk tapi bukan mahram kangggg. sweet bohhh hahah

    ReplyDelete
  6. ok ape 4A 1B tu, btw gudluck UPSR nanti. mesti lia dpt 5A. InsyaAllah. put your trust in Allah ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelah kan, tpi kalau dapat 5A lagi okeeeee. In Shaa ALLAH, 5A. Thanks akak :)

      Delete
  7. kita sama . saya pon UPSR Candidate juga . Trial dah dapat keputusan ke ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah, ade geng baru! Trial belum dapat lagi. Nanti dapat In Shaa ALLAH, Lia share :') Btw, awk dh trial erk?

      Delete
  8. All the best 4 UPSR tau? Make sure dapat 5A. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. In Shaa ALLAH! Thank you verymuch for ur support ;)

      Delete
  9. Wah . Kita genglah nampaknyaaa , good luck . Pray for me too yee .

    ReplyDelete

Your comments are highly appreciated :')