Saturday, 3 August 2013

8share, Churpchurp Or Nuffnang?

♥ السلام عليكم      
.. بسم الله الرحمن الرحيم



Lia takde pape nak update sebenaqnya, tapi perah jugak otak ni untuk update sebab Lia rasa harini hari yang paling membosankan =.=''

So, Lia nak tanya korang soklan. Jawab dengan jujur tau! Mana pilihan hati korang? Eh, soklan tak lengkap, mane ads pilihan hati korang? Ni pilihan jawapan;

1. 8Share
2. Churpchurp
3.Nuffnang

Pilih yer, pilihhhh. Sudahkah anda mempunyai jawapannye? Kalau sudah sila senyum selama yang mampu sampai kebas pipi hang okeh?

Yela, Lia dah mengarut . Cenggini, Lia nk tanye korang, ads mane yang plaing korang suke? Secare ringkasnye, company mane yang paling masyukkk? Tak paham lagi? Means, yang korang earn banyak giler duit? Tak paham jugak? Korang layak dihempuk menggunakan laptop secara berjemaah :P

Okeh, maaf , maaf. Dalam entri ni, Lia cume nak tanye company mana yang paling banyak duit korang earn. Kalau Lia lah kannnn. Lia pilih 8Share. Sebab?

First, dia ade banyaaaaaaak iklan. Betul! Tak percaye? Ni Lia ade screenshot so, ianya boleh dijadikan bukti kukuh! *muke siyes*

Sorry, Lia zoom kecik sbb malas nk printscreen satu2 ><

2. Cepat update duit dekat account korang, kalau churpchurp dia 24 jam baru dye update., Lambat kan? ><

3. Kalau cashout dye terus masukkan dalam account bank korang. Kalau nuffnang lambat + banyak kerenah kena buat . Knea tunggu 30 hari la [tu pon kalau korang ahli gliteratti /kalau xsilap/]

4. Layout yang cantik [xde modal dah]

Haha. Tu je yang Lia rase kebaikan dye., Nak tambah? Sangat dialu-alukan. Weeeheee~

So, korang pilih yangne? 8share? Churpchurp? or Nuffnang?

By the way, ade banyak lagi selain tiga account ni such as Heartbeat, Blin.gd and more. Cuma, Lia malas nak layan bebanyak :P Dah ade tiga pon okey, asal rajin je nak share link .

Jap2, ade sikit lagi Lia nak cakap ni, kalau nuffnang korang perlu ade tahap kesabaran yang tinggi. Siyes! Sebab untuk dapatkan duit yang banyak, korang kena rajin bw sebab nak naikkan traffic blog. Semakin bnyak UV [unique visitor] semakin cerah peluang untuk korang dapat duit. Tapi sen sen je. Tapi takpe, sikit sikit lame lame jadi bukit. Weee~

Okeh, Lia macam dah bgi tips je kan? Lia xnak campur adukkan entri ni, nanti jadi rojak keling! :P Kalu tips tu Lia buat dekat entri lain. Tu pun kalau rajin :B

By the way, ni duit yang ade dekat ketiga-tiga account Lia buat mase skarang.

Bapak sikit *menangis dekat corner*

Tapi, takpe la kan? Usaha tangge kejayaan. Tapi, 



So, sampai di sini sahaje entri kalini . Drop your comment . Taip je mane yang paling masyuk. Bye, assalamualaikum!
Nak join 8share? >>SINI<<
Nak join churpchurp? >>SINI<<

4 comments:

  1. done klik sini. sy ada churp2 ja. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks :D Oh, Lia xbrape minat churpchurp. hik3

      Delete
  2. banyaknya earning lia..jeles tengok...awi punya skit je...haiyak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takde la byk sgt . Tpi, boleh tahan la. Senang je nk earning byk, keep sharing! Hehe~

      Delete

Your comments are highly appreciated :')