Thursday, 29 August 2013

Resut Trial UPSR and Tambah Nilai

♥ السلام عليكم      
.. بسم الله الرحمن الرحيم


Lamenye lah Lia tak update blog. Rindu tak , rindu tak? Haha, oke takde -.- 

So, ingat lagi tak pasal entri 5A and 4A 1B ? Lia ade cakap, kan yang Lia nak gitau result trial Lia. Tapi Lia tambah dengan result Tambah Nilai skali lah, malas dah nak buat entri banyak2 sebab mase tidak begitu mengizinkan tambahan pula UPSR just around the corner. Grrr. Oh ya, boleh klik sini kalau nak ke entri tu.

Okeh, so straight tu the point la ye .

Agak2 koranglah kan.... Lia dapat brape erk?

Fikir
Fikir
Fikir
Fikir
Fikir
Fikir
Fikir
Fikir
Fikir
Fikir
Fikir
Fikir
Fikir
Fikir
Fikir
Fikir
Fikir
Fikir
Fikir
Fikir
Fikir
Fikir
Fikir
Fikir
Fikir
Fikir
Fikir
Fikir
Fikir
Fikir
Fikir
Fikir
Fikir
Fikir
Fikir
Fikir
Fikir
Fikir
Fikir
Fikir
Fikir
Fikir
Fikir
Fikir
Fikir
Fikir
Fikir


Okeh, jangan marah XD

Takyah fikir2 la blogger sekalian. Hmm, Lia dapat 5A . Alhamdulillah ;) Memang kitorang [sekelas] buat betul2 mase trial sebab cikgu ckp kalo ade pape terjadi kat kitorang eg; kemalangan , kite boleh amik result trial . Untung kan? Tapi, takde la kitorang doa camtu :')

Cuma, gambar button tu takde lah yer . Gambar aritu je. Malas nak amik . Lagipon same je dgn button haritu . Cume bertambah la bilangan die :B

Gambar recycle dri entri haritu :B

Bende same je yang dapat, button, rm10 . Tapi plaque takdapat. Teacher ckp calon baru je yang dpt plaque. Lia okey je. Asal dapat button sudah :p

Ohya, trial 11 orang je yang dapat 5A . Oke, banyak jugak, tpi sikit jugak. Hmm, sekolah Lia bukanlah sekolah elit mcm sekolah SKSI , 40 ke atas dpt 5A untuk trial sahaja.

Biasenye 6 orang je yang dapat 5A,

Lia
Maryam
Najwa
Ruby
Hanis
Syahmi

Tapi ade tambah 5 orang lagi . Nak tahu sape? Jeng jeng jengg .lol

Najihah
Fatini
Khairunnisa
Izwani
Irfan

hoho . Lelaki semakin pupus :B okey, jangan marah lia. just joking hokeh

Alhamdulillah. alhamdulillah. alhamdulillah. So, pada hari ahad , tak ingat haribulan . lol. Lia and kawan2 yang dapat 5A beratur untuk naik pentas ;) Weee~

So, dah abis cite bab trial, now cite bab result tambah nilai. Lia tak pasti sama ade negeri lain ade ke tak ujian tambah nilai ni. Biasenye soalan spot dia letak dlm exam trial, tpi tahun ni negeri terengganu buat soalan spot dlm ujian tambah nilai.

Lia nebes gak la mase exam sebab kakak saudare Lia cakap tambah nilai very tough. But, she still got 5A. Hihi~ Kakak saudare Lia, Lia panggil dia "Kak G" . Kak G ade cakap yang nak dapat 5A senang, tapi nak kekalkan tu susah.

And yeahh, I admit it. Sebab Lia dapat 5A mase mid-year exam, tapi mase Pre-trial, I've got 4A 1B. Tapi alhamdulillah sebab trial Lia dapat 5A and dapat kekalkan 5A dalam tambah nilai jugak.

Lia harap , UPSR nanti dapatlah 5A , taknak dapat 4A 1B . Nak menangis meraung pon dah takguna :'( Lia takut sebab bayangkanlah trial dapat 5A tpi, UPSR 4A 1B . Nauzubillah. Takmo2 .

So, that;s all . Sorry ler entri berjela panjang ;) Btw, Lia nak share quote dengan korang sume :D

"Succes doesn't come to you, you go to it"

Till then, assalamualaikum.

20 comments:

  1. Akak doakan Lia dpt result yang baik..apa yang penting usaha,kalau Lia usaha lebih result pun cantiklah,tapi kalau usaha Lia kurang result pun kurang cantik...nanti Lia share lah pulak result UPSR ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amiin. Thanks ya akak! Lia akan buat betul2. InsyaALLAH Lia akan share bila dah dapat result UPSR ;)

      Delete
  2. Tahniah dik , buat yg terbaik untuk real UPSR pulak ye :)

    ReplyDelete
  3. Taniah......belajar bersungguh-sungguh supaya boleh kekalkan 5A tu :D

    ReplyDelete
  4. Wah tahniah lia dapat 5A. akak dulu trial upsr dapat 1A je bhahahah. >.<

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mekaseh >< Tkpe2, bende yang lalu jangan dikenang :B haha

      Delete
  5. Ada kertas soalan tambah nilai BM UPSR tak?kaau ada, boleh share beserta skema jawpan sekali

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ade, tapi cikgu suruh hantar balik kertas tu. So, takleh bagitau la . Tapi awk ni sape erk??

      Delete
    2. Emm,, nama irfan bawah sekali, mane aci macam tu.. bhahaha ..

      Delete
    3. Aci ah , Sokmo nok bela crush die . werkk :P

      Delete

Your comments are highly appreciated :')