Monday, 16 September 2013

Belajar Buat Nasi Goreng :P

♥ السلام عليكم      
.. بسم الله الرحمن الرحيم

Haha, tengok title tu, "Belajar Buat Nasi Goreng :P" Okeyy, Lia tahu yang Lia dah tua baru nak belajar buat nasi goreng. Haha.. Orang lain maybe darjah 3 dah tahu nak buat nasi goreng -.-'' I knowww..

Okeyy, tadi bangun pagi, ummi cakap nak ajar Lia buat nasi goreng. Yelaaahh, Lia ni sorang je anak dara ummi lia, kalau tak ajar lia, nak ajar sape agi? Haha.. Pastu, Lia okey je la.. Nanti kalau ummi keluar gi mane-mane , takde la kebulur sangat. Boleh buat sendiri. Ye dop?

So, bangun pagi solat subuh then gi angkat kain dan jemur kain... Lepak2 kat facebook jap... Pastu gi dapur.. Time to belajar buat nasi goreng XD Ketang-ketung ketang-ketung,, siap lahh nasi goreng first Lia. wahahah. Tapi, bukan 100% Lia buat la, ummi Lia ade gak la tolong-tolong.. maybe 60% je Lia buat sendiri. Ataupun, kurang daripada tu.. XD 

Nak tgk tak rupe nasi goreng tu? Heheee, excited ni, excited ni! Ohya, yang ni nasi goreng cina kalau taksilap ^^

Lia ade tambah effect sikitttt..

So, amacam? Nampak sedap takk?? Hoho XD Lia rase tadi , pedas lah sikit, sebab ade letak lada jarum.. Adik Lia , Akif dia cakap pedas la jugakk. Tapi, takdela smpai menangis.  So, taklah teruk mane nasi goreng ni! Haha... Sampai sini jela entri kalini .. 

Till then, assalamualaikum! xoxo
LiaAbdillah

26 comments:

  1. sedapnye
    kecur airliur yumida tgk nasi goreng mabeles ni
    kalau free, jemput LIKE post ni:

    LIKE SINI

    TQ :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha,, Jangan sampai basah laptop tu pulak! XD Okeyy, dah like.. Welcome :)

      Delete
  2. hahaha... Nanti saya ajar awak Nasi Goreng Pataya ok??

    ReplyDelete
  3. bak sinni sikit...bagusla tu belajar masak,slow slow :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takboleh la kak, dah habis dah nasi tuu. Haha XD Nanti, nak belajar something yang lebih mencabar. ececeh. haha

      Delete
  4. sedapnya...sharelah resepi lia...hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Share resipi?? Hehe, lia xbrape pandai sangat bab bab share resipi ni.. kangg, hancur pulak. haha

      Delete
  5. mymy tak pernah dengar lagi lada jarum . hehe :) lia orang mana ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lia orang terengganu.. Ummi Lia cakap lada jarum same dengan cili api. Hehe XD

      Delete
  6. nampak sedap la lia! terliur pulak akak ptg2 ni... dah la tak sihat, semua benda makan tak rasa apa... huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takpe2, nanti dah sihat , datang umah Lia, Lia buat nasi goreng special untuk kak deno :D hehe

      Delete
  7. saya tak pernah masak nasi goreng >.< huahuahua .. sampai sekarang !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, takpe awak masih mude, boleh try nanti.. Bukan cam Lia, dah tua baru nk try /walaupun tua stahun je dripade awak/ haha XD

      Delete
  8. wah nasi goreng..nmpk pn dh sedap tu dik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe.. Memang sedap pon :b (angkat bakul kejap) haha XD

      Delete
  9. comel je tajuk...hahaha...kak sally takde belajar...campak je! :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha.. Main campak je? Ni mesti kak sally dah pro dah ni. Hihi XD

      Delete
  10. wahhh... nampak menarik!! hehe ;) bak kat akak skit =D


    jom singgah blog akak.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha... Nampak je menarik XD Sorry akak, dah habis dah pun.. Huhu XD

      Delete
  11. aaaa...sedapnya! nak buat mlm nnti
    done isi poll lia
    yumida isi tabung Nuffnang sini...selamat menabung :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha ,, buat lah! XD Okey, thanks kak yumida :)

      Delete
  12. ha, xpe la dik lmbt bru nk bljr.yg pnting ada niat nk blajar.pmpuan kena pndai msk.tp sbnrnya x la lambt sgt.. good girl. :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'ah.. perempuan memang kene blaja masak. haha.. Good girl? Haha.., mekaseh XD

      Delete

Your comments are highly appreciated :')