Friday, 13 September 2013

Belum Merdeka -_-

♥ السلام عليكم      
.. بسم الله الرحمن الرحيم



Hi Peeps ! Yeah, UPSR dah tamat dah . Kalo Lia buka FB tu, memang penoh la status "MERDEKA" Haha, budak darjah nam memang dah merdeka, cuma ade sesetengah budak jah nam skolah Lia belum merdeka. Ye, Lia termasuk -_-

Pasai pe plak Lia tak merdeka lagi? Okeyy, begini ceritenyeeeee; Pada zaman dahulu ..  Eh eh, tersilap --''
Sebab Lia ade UPKK [Ujian Penilaian Kelas Kafa] . Okeyyy, korang mesti pelik kan, kenapa darjah nam ade UPKK . Patutnye mase darjah lima . kan ? bagi sesape yang amik UPKK lah --

Lia kena amik UPKK tahun ni dengan tahun lima tahun ni. /sorry. ayat berbelit macam belut. whahaha/ Sebabnye kelas KAFA baru je start tahun lepas kat sekolah Lia. Kelas tu pulak start mase pertengahan tahun, so bru sempat belajar sikit. 

Mane mungkin boleh lulus camtu je. Basic pon xsempat nak belajar. kah3. So, sebab tahun ni ade UPKK, ustaz azmi suruh la kitorang join sekali. Tapi bukan lia sorang je la. Skali dengan budak yang masuk kafa tahun lepas :3

So, dear buku, please come to mama! -- Lia kena bace dari tahun 2-5 punya . Tapi, tu bukan problem kot sebab pelajaran die lebih kurang je dengan ape yang kite belajar dalam kelas mase agame. Cuma lia takut BA je . meeeeenakutkan. wahahah. Nak masuk skolah agame acane nanti? XD

Ohya, salah satu sebab Lia nak amik UPKK sebab ia boleh memudahkan untuk masuk sekolah agame. Tahu2 jela, perempuan ni ramai saingan sebab ramai perempuan yang pandai. Abang Lia dapat 5A tapi senang je boleh masuk sekolah agame imtiaz sebab LELAKI. Tka ramai saingan. Kan? ;) Tapi, orang cakap naik sekolah menengah lelaki lebih bijak. Hewhew~

By the way, abang Lia dapat 6A 3B Trial PMR baru ni . Ade 9 subjek sebab sekolah agama . Hermm, tapi B dia semua 70 ke atas. Doakan Lia and abang Lia skali tau! Thanks ^^

Till then, assalamualaikum! xoxo, 
LiaAbdillah


24 comments:

  1. Goodluck ye Lia untuk UPKK tu nnti. Nak masuk skolah agama memang agak payah. Wajib tahu basic agama dan paling penting bahasa arab. Tapiii adik nk masuk skolah agama ke nnti? :)

    #akak tak merdeka lagi. ujian akhir tahun ade 20 subjek. Fuhh puas nak baca buku T_T !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maseh akk! Haah, nak masuk sekolah agama :) What?! 20 subjek? Mak aiihh. Baaaanyak tu akak!

      Takpe, keep calm and study smart ;) Goodluck jugak akk! :D

      Delete
  2. lah Lia kite sebaye lah . Ingat kan tue stahon .. rupernyer sebayer lah .. heehehe

    ReplyDelete
  3. ehh. baru nak ambik. tak payah takut sgt dgn BA. kalau boleh paham maksud dia senang lah nak buad. skolah agama ehh?sma lahh !

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah. baru nak amik :) InsyaALLAH paham le nanti . Nak sekolah agame ;D yeahhh, same!

      Delete
  4. gdluck utk adik
    wah..kagum dgn result abg adik
    moga u olls berjaya n sukses dlm pelajaran
    jemput join segmen ni :

    http://umikasum.blogspot.com/2013/09/segmen-simple-mudah.html

    pemenang akan memenangi hadiah:
    CD Pocket + Apron + Wallet
    Cellphone Jewellery Sticker + Ankle Bracelet
    kalau free...jom join sekali :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks akk Yumida :) InsyaALLAH Lia join ^^

      Delete
  5. good luck ya lia :) akak doakan yg terbaik utk lia ^_^ btw, mamng belum merdeka, belum habis blajar kan? haaaa.... study rajin2 ya dik ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Kak Deno :) Ha'ah. Belum habis blaja lagi pon. Hehe. InsyaALLAH ^^ Thanks again akak!

      Delete
  6. all the best lia and abang lia tu hehe yg penting usaha tau

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you. InsyaALLAH, usaha kan tangga kejayaan ^^

      Delete
  7. best luck untuk lia n abg lia.. nway,saya jemput lia join GA ni http://nooramyma.blogspot.com/2013/09/mini-giveaway-by-tashyra.html

    ReplyDelete
  8. imtiaz mne lia??akak imtiaz dungun dulu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak imtiaz dungun erk?? Lia mmg nak pergi imtiaz dungun. Ihiks ><

      Delete

Your comments are highly appreciated :')