Thursday, 14 November 2013

Hari Anugerah Cemerlang SKBM 2 {2013}

♥ السلام عليكم      
.. بسم الله الرحمن الرحيم

Hai hai . Miss me ? Ihiksss >.< Ade sorang kakak ni haaa, die tanye Lia ade entri baru ke tak . Hoho . Terharu tau dak ? Kah kah kah .


Klik sini nak ke blog akak ni.

Hehe, so this is my new entry .. Akak Asha Hana, mesti bace okey ? Haha ^_~

Hari anugerah ni dah beberapa hari lepas . Urmmm, hari Isnin. Lia malas lah nak cite panjang2, sebab Lia tahu ade orang yang terseksa bace entri Lia yang panjang berjela -.- Contohnye entri Phone Lia yang Hilang tuuu.. Ade sorang blogger tu smpai mintak Lia explain dekat chat sebab tak paham. Haha ..

Okey, let me start it . I'll tell you guys what anugerah yang Lia dapat . Hehe #AyatKelingManeEntah

Sebelum tu, nah gambo piala yang Lia dapat setepek :*


Ni pulak versi pesbuk. Kah kah kah


Bace lah caption tu. Super annoying huh ? :P

Piala yang atas kiri ; Cemerlang Ko Akademik {choral speaking}
Piala bawah kiri ; Tokoh Murid
Dua buah piala kat belah kanan ; Cemerlang matapelajaran BM 1 & Kajian Tempatan

Sedih + gembira. Gembira sebab dapat anugerah lebih daripada satu, tapi sedih sebab jumlah anugerah turun -.- Tahun lepas dapat 6 , tapi tahun ni dapat 4 jer. Huhu.. Tapi, takpela .. Daripada takdapat langsung kan ? Hehe. Bersyukur la Lia oii . *sengih tunjuk gigi* :D

Serious,, rasa macam .. Aku ? Dapat Tokoh Murid ? -.- Macam tak caye jer. Yela, Lia ni,, nak kate cerdik, takde ah cerdik mane,, nak kate bagus kat sekolah,, takde ah bagus mane.. Kerja skolah pon pernah ape taksiap. Kah kah kah *bocor rahise -.-*

Sooooooooooooooooooooooooo *bace panjang sikit tau. 35 harokat* hakhak. Pndai2 jer nak 35 harokat bagai -..- untuk menghilangkan kemusykilan yang bersarang di hati *ecececechhh* Lia pun tanye la teacher Joria kesayangan yang tokoh murid ni,, diambil atas dasar ape. Teacher cakap la,, ambik dari sume segi. Pelajaran,, sukan,, and others.

Lia tanyelah teacher apesal bukan Maryam yang dapat? Ohya, before that.. Maryam ni,, budak yang paling paling paling ceghedikkk kat skolah Lia *i guess* sebab dia dapat 10 @ 11 anugerah . Perrggghhhhh.. Memang giler ah budak ni! Ehem2, my bestpreng u knowwww. Kah kah kah..

Okay, continue.. Lia tanyelah teacher apesal bukan Maryam yang dapat sebab die dapat banyak giler anugerah . So, teacher pun jawablah yang maryam tak libatkan diri dalam sukan .. And, I'm just like. "oh" haha.. Pastu, Lia cakap kat Maryam,, "Dakpelah maryam,, awok dapat banyok doh, bagi ah saye yang ni.. Haha" die kate "Haha, okey jerr.. Sy memang bagi ke awok pon xP"

So, sampai sini jelah. I don't have any idea dah nak update ape .. Jap jap.. Nak tambah satu bende agiii..

Tadi kan, cikgu fatimah *cg bm aka cg kelas 6A* bagi kertas BM 1 .. Sape2 yang dapat 32/40 dan ke atas lepas . Means dapat "A" . Lia dupdap dupdap gak ah tadi mase nak amik kertas tuh . Nak tahu Lia dapat brape ? 39/40 *bukan nk bangge kehh* Fuhhh, naseb tak tercabut jantunggggg. 

Tapi, ade kawan Lia sorang nii, dia nangis sebab takdapat.. Hmm, sedih jugaklah Lia ni sebab die tu Lia dah anggap cam bestfriend Lia. Name die ? Biarlah rahsia .. Hmm.. Tapi kann, tak mustahil dalam kertas tu dapat "B" tapi, UPSR dapat "A" sebab anak cg fatimah.. Tahun lepas,, die tanda kertas tu dapat 30/40 ,, tapi bila result keluar, tup tup . Dia dapat "A" utk BM. Alhamdulillah, lah kan ? Tapi, dia takdapat 5A sebab sangkut SN. Hmm, bende dah lepas,, nak wat cane kan ? Yang penting, dia dapat masuk sekolah bagus ^^

Sekarang ,, Lia tengah tunggu dengan penuh debaran.. Menanti result yang akan keluar esok.. Fuhhh *hebakkk tak ayat Lia ? Ahahah, pengaruh novel -.-" 

Lia nak ucap goodluck jugak kepada semua UPSR candidates ! Ingat! Tak dapat 5A,, bukan bermakna dunia ni dah kiamat, dah terbalik ! Tapi, Lia taktahu apa yang akan terjadi kalau Lia ... Tak sanggup nak tulis. Takut jadi kenyataan ! Urghhh.. Harap2 dapat 5A ! Harap Mimpi Buruk tu tak betul ! Mainan tidur yang saje nak buat Lia takut ! Gangguan syaitan and macam2 lagi..

So, till then, ciao , assalamualaikum! xoxo
LiaAbdillah

22 comments:

  1. goodluck lia! dah dapat result , share share lah erk? hehe :3 insyaallah kita akan dapat 5A sbb kita kan dah berusaha bersungguh sungguh ? :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks ! Haha, insyaALLAH saya share :) Amin amin amin ! Saya harap mnde yang awok cakap ni betul ! Kita dapat 5A :D Goodluck utk awak jugak :*

      Delete
  2. Congrats Lia . N all the best yer :D Insyaallah result Lia bagus :D

    ReplyDelete
  3. hopefully, lia dapat keputusan yg cemerlang... insyaAllah, amin...^_^ banyak2kan berdoa

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaALLAH ! Amin ! Hehe, Thanks kak Ena ! :D

      Delete
  4. congrats lia! moga dapat result yg terbaik ya! nnti dah dpat, share le sama. hihi. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi, thanks Kak Niena ! Amiin. InsyaALLAH Lia share yerp ! :D

      Delete
  5. Tahniah Lia ! Hope esok Lia dapat result yang sangat bagus ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, thanks Kak Munirah ! Aminnn. Harap2 ape yang akak tulis ni jadi kenyataan ! /throw heart/

      Delete
  6. perh . tokoh kut . bestnya sekolah akak . cemerlang subjek , dapat piala . cemerlang ko akedemik dapat piala gak . bestnye gitu :3 huhuu , tahniah ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, tokoh murid,, tapi rse xlayak :) Haha, Lia suke dpt piala, leh kumpul bnyk2 sebab Lia memang suke kumpul piala . Sekarang bru ade dlm 22 piala + pingat + plaque . Thanks :D

      Delete
  7. Replies
    1. Thanks! Tibe2 tringat dekat lagu tu. Haha~

      Delete
  8. wwahhhh... congratsss ya lia..

    ReplyDelete

Your comments are highly appreciated :')