Friday, 31 May 2013

Ada Crush Tak Semestinya Nak Couple!

Assalamualaikum w.b.t

kenapa tak wrne purple? ><
Haha, see the title. Macam nak mintak hempuk dengan laptop sendiri 100x . -_-

ENTRI NI MUNGKIN AKAN MEMBUATKAN ANDA MUNTAH. LIA JUGA HANYA MEMBERI PENDAPAT. JANGAN BOM LIA SUDAH -_-

Okeh, agak terserlah kegatalan pada title entri /yeke?/. Mohon jangan click button [X] tapi kalau dah klik ape boleh buat daa :p Okeh, entri kalini Lia nak cakap pasai crush. Semua ade crush, kan ? Kan ? Kan ? Kan ? *panggg* #kena tampo . Hahaa

Well, Lia cuma nak suarakan /werk werk/ pendapat Lia ja. Sebab Lia yang rasa bende ni . Lia taktahu bagi korang macam mana, kan ? Okeh, biar Lia jujur . Lia pun ade crush . Nak tahu serba sedikit tentang die ? Boleh ajaaa /haha/ Tapi, satu je Lia kasi tau ;

Dia lelaki :p /hape korang ingat ambe lesbian ka?/ haha

Okeh, bagi Lia, kan. Lia lebih suke ade crush daripada ada boyfriend. Serious talk, friend . Lia rasa macam pelik lak bila ade boyfie. Haha, Lia tegaskan disini, ini pendapat Lia sahaja :) Well, walaupun kita ade crush, kita takboleh la lupakan pelajaran kite . Crush tu tak penting pon, tapi Lia baru nak meningkat remaja, perasaan tu memang akan datang dengan sendiri, walaupun kite tak mintak. Yeah, it's reality and also a fact /lol/

Tapi, Lia tegaskan di sini, kita masih belum cukup umur untuk couple. Lagipun, kite masih belajar. Capai cita2 dulu /macam pakar motivasi jek/ Couple tak penting . Peluk cinta ALLAH dulu, baru cinta manusia. Lagipun, dalam ISLAM, couple ni haram :') Lia pun bukanlah baik sangat. Lia pun manusia biase yang lemah. Tapi, Lia harap Lia tak couple xD Taknak, dosa dah banyak, ni kang dose couple pulak. Nauzubillah ^^ .

Lagipun Lia rase better jadi secret admirer walaupun taklah secret sangat sebab ade friend Lia dah tahu siapa lelaki malang tuh :p /malang ka? Ofcourse :p/ Hehee, so till then . Bye2 dear followers and readers ^^ Assalamualaikum :')

Vocabulary yang takde dalam kamus;
ambe [hamba] = saya .

#Jgn boom Lia, dan jangan ingat Lia ni gatal sangat . Bhahaha :p
#Maaf kalau entri ni buat korang terase ;_;
#Tapi, tapi, tapikan.. Lia rasa macam isi dalam entri ni lari dari tajuk lha -,-''

8 comments:

  1. Lia , dengan rase malunye sambil tutup muka akak nak tanye . Ape maksud sebenar crush ? hehehe .

    #akak dah tua camni pon tak tau . eh jap jap... akak tua ?? hahaha (abaikan ke-mengarut-an ni) :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, Lia dah agak, mesti ade orang akan tanye. Hehee, crush ni orang yang kite suke tapi, dalam kamus crush ni mksud die suke. Rasanyelah /haha/ Lia dah tak ingat.. Tapi, bgi budak2 zaman skarang panggil crush tu orang yang kite suke.

      #sori kalau salah information >.<
      #akk muda lagi lha! Hahaa :D

      Delete
    2. Crush tu org yg kite minat tapi dia x thu kita minat dia...Sy pon de crush tpi umur berbeza kelakar je...

      Delete
  2. hohoho same cam saye. ade crush tpi tksuka couple :p

    ReplyDelete
  3. Akak tak de crush tapi ade boyfie. Tapi tapi tapi, tak contact pun. sebulan sekali je. hahaha :p

    ReplyDelete
  4. Saya sokong nasihat Lia.
    Kalau kita ada crush pun, jangan lupakan pelajaran.. Ehh.. Saya sebenarnya tidak suka tengok orang yang ber couple terutama depan mata saya.. Tidak tahu kenapa.. Mesti saya ambil jarak jauh sikit..

    ReplyDelete

Your comments are highly appreciated :')